Uzman Erbaşlarla İlgili TBMM'de Dikkat Çeken Açıklama

TBMM 'de devam eden yeni askerlik sistemi görüşmeleri sırasında Alpay Antmen 'den uzman erbaşlarla ilgili dikkat çeken açıklama geldi.

Uzman Erbaşlarla İlgili TBMM'de Dikkat Çeken Açıklama

Yeni askerlik sistemi görüşmeleri sırasında dikkat çeken uzman erbaş çıkışı.

Önceki gün TBMM Genel Kurulu 'nda yeni askerlik yasası görüşmeleri devam ederken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen , söz aldı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Askerlik sisteminin köklü olarak değiştirilmesi için gelen kanun teklifi üzerinde görüştüklerini dile getiren Antmen, maden bir değişiklik yapıyoruz tam yapalım uzman çavuşların sorunlarını da halledelim dedi.

İşte Alpay Antmen 'in uzman erbaşlarla ilgili TBMM Genel Kurul 'da yaptığı konuşma:

"Değerli milletvekilleri, madem Askerlik Kanunu’nu yeniliyoruz neden uzman erbaşların ve uzman çavuşların sorunları da çözmüyoruz? Örneğin, uzman erbaşlar. Neden onlara 3600 ek göstergeli kadro vermiyoruz? Uzman erbaşlar doksan gün istirahat, hava değişimi alınca neden görevden atıyoruz? Ya da uzman erbaşlar için “Erlerin yaptığı görevleri yapar.” tanımlaması yerine kadro görevlerini neden belirlemiyoruz? Neden geçici görevleri doğu hizmetinden sayılmıyor? Neden zatî tabancaları devlet tarafından verilmiyor? Peki, neden yaka spoleti, sınıf işareti takabilmelerine engel oluyoruz? Bu arada, neden okulları yok? Neden askerî kamplardan ve orduevlerinden yararlanmıyorlar? Ayrıca niye lojman imkânlarını genişletmiyoruz?

Madem kanun yapıyoruz bari tam yapalım sayın milletvekilleri."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA