Taşeron İşçilerin Kadro ve Maaş Meselesi TBMM'de Gündeme Geldi

İzmir Milletvekili Kani Beko, taşeron işçilerin kadro konusu ve maaşlarına ilişkin TBMM'de değerlendirmelerde bulundu.

Taşeron İşçilerin Kadro ve Maaş Meselesi TBMM'de Gündeme Geldi

696 sayılı torba kanun ile taşeron işçilerin kadroya alındığını fakat 275 bin işçinin kadro kapsamı dışında kaldığını hatırlatan Beko, taşeron işçilere senede verilen yüzde 4 +4 zammın enflasyon rakamları göz önüne alındığında çok düşük kaldığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Taşeron işçilere kadro konusu, olağanüstü hâl döneminde, 24 Aralık 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan 696 sayılı torba kanun hükmünde kararnameyle düzenlenmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, 744.342 kamu taşeron işçisi merkezî ve yerel yönetimlerde kadroya alınmış, yaklaşık 275 bin işçi kadrosuz kalmıştır." ifadelerini kullanırken, konuşmasına şu şekilde devam etti:

 Kamu iktisadi teşekkülleri, KİT ve bazı ortaklıklarda çalışan taşeron işçiler kadroya alınmamıştır. Belediyeler, il özel idareleri ve bağlı kuruluşlarda çalışanlar ise kamu işçisi olarak kadroya alınmamış, bu işçiler belediye şirketlerinde işe alınmıştır. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle işçilere yılda yüzde 4 + yüzde 4 ücret artışı getirilirken, işçilerin sosyal yardım, prim ve tazminatları için herhangi bir artış söz konusu değil." dedi.