Spor Genel Müdürlüğü 3200 Personel Alımı İlginç Sözlü Mülakat Soruları

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda konuşan CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi 3200 personel alımındaki sorunları dile getirdi.

Spor Genel Müdürlüğü 3200 Personel Alımı İlginç Sözlü Mülakat Soruları

GSB işçi alımında mülakat soruları TBMM gündeminde.

CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi bir açıklama yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda konuşan Çelebi, GSB 3200 personel alımında mülakattaki sorunlarına ve mülakatta sorulan sorulara değindi.

Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda konuşan Çelebi, "Spor Genel Müdürlüğüne 3.200 sözleşmeli personel alınmıştı, bunun için 5 katı aday çağırdınız. Sonra, sınav komisyonlarının 16 farklı ilde yapılacağını söylediniz ama ani bir kararla sadece Ankara’ya aldınız. Ardından, başvuru şartını 50 puana çekerken yaş sınırını da 60’a çektiniz.

"Sonra, spor mevzuatı, spor kültürü, genel kültür, kendini ifade edebilme yeteneği mülakat soruları şunlar, mülakatta şunları sordunuz: “’Maden Dağı Dumandır’ türküsünü kim söylemiştir?” “Kur'an -ı Kerim’in kapağının birleştirilmesi işlemine ne denir?” “Bütün isteklilerin açık artırma verebildiği ihale türü nedir?” “’Payitaht’ı izliyor musunuz, hangi kanalda?” Sizin mülakat komisyonlarınızın soruları bunlar. mülakat sonuçlarını 26 Kasım gecesi açıkladınız, kazananların ya da kazanamayanların listesini yayımlamadınız, sadece kişiler e-devlete girdi, “kazandınız” “kaybettiniz”i gördü.

Millî Takım’da antrenörlük yapan, Avrupa olimpiyatlarına sporcu götüren, yüksek lisans yapan insanlar bu sınavı kazanamadılar her ne hikmetse. Sınava itiraz yolunu da kapattınız. Ne yaptınız? “İtiraz dilekçelerini elden getireceksiniz.” dediniz, herkes bulunduğu ilden Ankara’ya gelecekmiş size itiraz edebilmek için. Şimdi, helali, haramı sorarsak burada, bu haram değil  mi? İşte insanların haklarını yiyorsunuz. Dolayısıyla bu adaletsizlik anlayışınızdan gençleri uzak tutmak herhâlde birinci görevimiz olması lazım."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA