Son Dakika: Canan Kaftancıoğlu Davasında Karar Açıklandı

Son dakika haberi: İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde Canan Kaftancıoğlu 'nun davası görüldü. Mahkeme heyeti kararını açıkladı ve Kaftancıoğlu 'na ceza verildi.

Son Dakika: Canan Kaftancıoğlu Davasında Karar Açıklandı

Son dakika haberi: Canan Kaftancıoğlu 'na ceza.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve  “Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından yargılamasına devam edilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 'nun davası görüldü. 

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen dava duruşması öncesi Canan Kaftancıoğlu'na destek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile Sezgin Tanrıkulu, Muharrem Erkek'in aralarında bulunduğu CHP'li milletvekilleri, Altan Öymen ile çok sayıda vatandaş geldi.

Kalabalık, duruşma salonunu da doldurdu. Mahkeme başkanı Akın Gürlek, savcının mütalaasını hatırlattı ve davalılara sordu. Davalılar, Kaftancıoğlu 'nun cezalandırılmasını istedi.

Daha sonra mahkemede söz alan Kaftancıoğlu, "Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hiçbir kamu görevlisine alenen hakaret etmedim. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmedim. Ben Canan Kaftancıoğlu sanık kürsüsü de olsa, gördüğüm aksaklıkları tüm açıklığıyla söylemeye devam edeceğim. İnsanlarımızın hukuka güvenmediği, bu durum sadece benim değil, 80 milyonun problemidir. Bu salonlar da dahil olmak üzere aslında hiç kimse hiçbir yerde özgür değil. Ben gerçekleri söyledim. Değil 17, 27 yıl ile yargılansam bile gerçekleri söylemeye devam edeceğim"  ifadelerini kullandı. 

Kaftancıoğlu'nun avukatı Fikret İlkiz ise, dava dosyasına giren Nâzım Hikmet şiiriyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Aklıma duruşmada Nazım ustanın şu sözü geldi diyor. Müvekkilimizin aklına gelen söz kapsamında bu ifadenin dosyaya girmesi hukuka aykırıdır. Bu söylem ifade özgürlüğüdür. Neye istinaden bir kişinin sosyal medya paylaşımları suç dosyasına giriyor. Aklından şiir geçtiği için şiiri dosyaya koyuyorsunuz. Aklından geçeni ceza hukuku çerçevesinde değerlendirip cezalandırmayı amaçlıyorsunuz”

MAHKEME SON SÖZÜNÜ SORDU

Sanık avukatlarının da esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını tamamlaması sonrası mahkeme başkanı  Kaftancıoğlu'na son sözü soruldu. Kaftancıoğlu son sözünde, "Karar ne olursa olsun düşüncelerimden ve söylediklerimden vazgeçmeyeceğim çünkü biz mevsimi başladı" dedi. Mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. 

CEZA VERİLDİ

Canan Kaftancıoğlu'na "Terör örgütü propagandasından" 1 yıl ceza verildi.

TOPLAM CEZA

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suçtan toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: Odatv