PTT 55 Bin Kamu Personel Alımı Mecliste

PTT 55 bin kamu personeli alımı için bekleyiş devam ederken konu TBMM gündemine geldi. Verilen soru önergesinde PTT personel alımı tarihi, KPSS şartı olup olmayacağı , mülakat uygulamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı soruldu? İşte detaylar ve son gelişmeler.

PTT 55 Bin Kamu Personel Alımı Mecliste

PTT 55 bin personel alımı TBMM 'de.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel PTT 55 bin personel alımı konusunu TBMM 'ye taşıdı. Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan 'ın yanıtlaması üzere bir soru önergesi veren Sertel , 55 bin personel alımını sordu.

Sertel , verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 'na;

Aşağıdaki sorularımı Anayasa 'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü 'nün 96. Maddesi gereğince T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak yanıtlaması konusunda gereğini arz ederim.

1. Kamuoyunda PTT 'nin 2023 yılına kadar 55 bin kişiyi istihdam edeceğine dair haberler yer almaktadır. PTT 'nin işe alımları ne zaman başlayacaktır?

2. PTT toplamda kaç kişiyi istihdam edecektir? Hangi yıl kaç kişi alınacaktır?

3. İşe alımlarda KPSS şartı aranacak mıdır? KPSS aranmayacaksa işe alımlar hangi yöntemle gerçekleştirilecektir?

4. İşe alımlarda kurum içi yazılı sınav yapılacak mıdır?

5. İşe alımlarda mülakat uygulanacak mıdır? Geçmiş dönemde mülakat yapılarak çok sayıda kişinin hakkı yenilmiş, KPSS' de dereceye girdiği halde mülakatta elenmiştir. Yeni işe alımda bu haksızlıkların giderilmesi için ne gibi adımlar atılacaktır?

İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

PTT personel alımı ilanını bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

İLAN TARİHİ

PTT tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada, personel alımının yılın son çeyreğinde yapılacağına yer verildi. 2019/1 personel alımı için ilana Ekim-Kasım-Aralık aylarında çıkılacağının ifade edildiği açıklama şu şekilde;

de;

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN