Mehmet Ali Çelebi: Korucularımız Bekçilik Benzeri Statüye Kavuşmalıdır

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, TBMM Genel Kurulu'nda güvenlik korucularının sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mehmet Ali Çelebi: Korucularımız Bekçilik Benzeri Statüye Kavuşmalıdır

Devlette en düşük maaşı alan camianın güvenlik korucuları olduğunu söyleyen İzmir Milletvekili Çelebi, 1800 şehidi, 3 bin gazisi olan koruculuk camiasının adeta kaderine terk edilmiş durumda olduğunu söyledi.

Korucuların 'Yolluk ve görev paraları' , 'harp ve vazife malullerinin çocuklarının eğitimi', 'yüksek öğrenim gören çocukların kontenjansız burs hakkı' gibi düzenlemelerden muaf olduğunu vurgulayan Çelebi, korucuların bekçilik benzeri bir statü beklentisi içerisinde olduklarını hatırlattı.

İzmir Milletvekili Çelebi, "1.800 şehidi, 3 bin gazisi olan koruculuk camiası kaderine terk edilmiş durumdadır. Devletten en düşük maaşı alan camia güvenlik korucularımızdır ve 2.162 lira almaktadırlar. Emekli olunca toplu ikramiye alabilme şansları yok, aile yardımı alamıyorlar, şehit, gazi olanlara "Devlet Övünç Madalyası" verilmiyor. Yolluk ve görev paraları artırılmalı, operasyona gittiklerinde kazandan beslenmeleri sağlanmalıdır. Şehit yakını ve gazilerin hakları korucular için de sağlanmalıdır. Harp ve vazife malullerinin çocuklarının ücretsiz okutulması, yüksek öğrenim gören çocuklara kontenjansız burs hakkı sağlanmalıdır. Korucularımızın acil isteği "bekçilik" benzeri bir statüye kavuşmalarıdır. Bu acilen çözülmelidir diyorum." ifadelerini kullandı.