Mazbata Ne Zaman Verilecek? Ekrem İmamoğlu Açıkladı

Mazbata ne zaman gelecek? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'ndan mazbata ile ilgili açıklama geldi.

Mazbata Ne Zaman Verilecek? Ekrem İmamoğlu Açıkladı

Ekrem İmamoğlu 'ndna mazbata açıklaması.

23 Hasziran günü sandıktan zaferle ayrılan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Seçimlerin sona ermesi ve YSK 'dan da açıklamanın gelmesi sonrası mazbatanın ne zaman verileceği araştırılmaya başlandı. Mazbata ile iligli açıklama yapan İmamoğlu  “Bir sorun yok. Herhalde yazılıyordur. Rutin zamanlamayı bekliyoruz. Muhtemelen yarın olur diye ümidimiz var” dedi.

Beylikdüzü ’nde bulunan evinden sabah saatlerinde çıkan Ekrem İmamoğlu,   ofisine geçti. İmamoğlu burada basın mensupları ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Önceki gün neler yaşandığı ile ilgili gelen soruya İmamoğlu şu şekilde cevap verdi:

“Epeyce dinlendim, biraz çalıştım. Yazdım, notlarımız toparladım, hazırlık yaptım. Akşam çıktım biraz işlerim vardı. Milletvekillerine teşekkür ettim. Bugün de çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah hazırlık yapıyoruz. Sabah kahvaltımızı uzun uzun yaptım. Eşim çocuklarım, annem babam. Uzun uzun konuştuk dertleştik. Şimdi hazırlık yapıyoruz. Heyecanımızı İstanbul’a katmak istiyoruz”

MAZBATA NE ZAMAN VERİLECEK?

Mazbata süreci ile ilgili konuşan İmamoğlu “Bir sorun yok. Herhalde yazılıyordur. Rutin zamanlamayı bekliyoruz. Muhtemelen yarın olur diye ümidimiz var. Şu anda bize ulaşan negatif bir durum yok. Bize ulaşmış itiraz yok. Yarına bekliyoruz “ dedi. 

İTİRAZ SÜRECİ BUGÜN BİTİYOR

Ekrem İmamoğlu, yasal itiraz süreci ilgili de, “Evet bugün itiraz süreci bitiyor. İtiraz olabilir. İl seçim reddedebilir. Bilemiyorum o süreçleri. Yarın olması yönünde bekliyoruz. Olursa vatandaşlarımıza da duyuracağız devir teslimi” şeklinde konuştu

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İSPAT EDECEĞİZ"

İmamoğlu seçim sonuçları sonrası ile ilgili  “Açıkça saat 3’e kadar sürdü evde olmamız. Kızım uyumuştu. 2 oğlumla sarılabildik. Bu süreci hiçbir yerde hiçbir zaman zafer olarak tanımlamadım. Çünkü toplumun bir kesimine karşı bir zafer vesaire yok. Bu bir demokrasiyi tamir etme süreciydi. Elbette biz seçimi kazandık, ama millet kazansın, istiyorum. Hiç kimse dışında kalmadan 16 milyon kazansın istiyorum. Onu başardığımızı düşünüyorum. İnşallah 16 milyon insanın kazandığını önümüzdeki günlerde  ispat edeceğiz” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA