KYK Kredi Borçları ve Öğrenci Affı İçin TBMM'de Açıklama

Son dakika haberi: KYK kredi borçları ve öğrenci affı TBMM 'de dile getirildi. Fethi Gürer iki konuda da verilen kanun teklifleri hakkında konuştu.

KYK Kredi Borçları ve Öğrenci Affı İçin TBMM'de Açıklama

Öğrenci affı ve KYK kredi borçları TBMM gündeminde.

TBMM Genel Kurulu bugün toplandı. Başlayan Genel Kurul toplantısında önce Milletvekillerine 1 'er dakikalık süre verildi. Yerlerinden konuşma yapan Milletvekili, ülkede çözüm bekleyen sorunları dile getirdi.

Genel Kurul 'da söz alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer önemli açıklamalarda bulundu. Öğrenci affını bekleyen çok sayıda kişinin olduğunu söyleyen ve kanun tekliflerinin TBMM Başkanlığında olduğunu ifade eden Gürer şunları söyledi:

"Üniversitelerimizden farklı nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler öğrenci affının çıkarılmasını istemektedir. Öğrenci affı için kanun teklifimiz de Meclis Başkanlığındadır. 2014 yılından beri öğrenci affı çıkarılmamaktadır. Disiplin cezası olan, pişmanlık duyanlar -ön lisans, lisans, lisans tamamlama- kendi isteğiyle ilişiği kesilenler dâhil bir an önce öğrenci affı çıkarılmalıdır. "

KYK KREDİ BORÇLARI KANUN TEKLİFİ

Açıklamasının devamında KYK kredi borçlarına değinen, işsizlik nedeniyle vatandaşların kredilerini geri ödeyemediğini ifade eden Gürer, "Kredi Yurtlar Kurumundan kredi alan üniversite mezunları asgari ücretle zor iş bulmaktadır. En az üç yıl kredi borçları ötelenmelidir. Bu konuda da kanun teklifi Meclis Başkanlığındadır." dedi. 

ÖĞRETMENLERİN ATAMA VE KADRO SORUNU

Gürer açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Bugün Millî Eğitim Bakanı Meclisteymiş ama burada değil. Keşke o ucube Anayasa değişikliğini yapmasaydınız, bir odaya Bakanı oturtmak yerine Meclis Genel Kurulunda olsaydı; biz de atanamayan öğretmenleri, sözleşmeli öğretmenlerin durumunu yüzüne karşı sorsaydık. Atanamayan 400 bin öğretmenin durumunu, rehabilitasyon merkezi eğiticileri öğretmen olarak atanacak mı, onları sorsaydık. Bakan kapalı bir odada değil, halkın Meclisinde olabilseydi, keşke o ucube anayasa değişikliği olmasaydı."

KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLAR BU SAYFADA >> TIKLA KATIL