İmamoğlu'ndan 90 km Açıklaması (Nureddin Yıldız Ne Demişti?

Son dakika haberi: Ekrem İmamoğlu , Twitter adresi üzerinden bir açıklama yaptı ve Nurettin Yıldız 'a 90 km cevabı verdi.

İmamoğlu'ndan 90 km Açıklaması (Nureddin Yıldız Ne Demişti?

Son dakika: Ekrem İmamoğlu 'ndna Nureddin Yıldız 'a 90 km yanıtı.

Kadınların tek başına iken 90 km 'den  fazla araç kullanmalarının dinen caiz olmadığını söyleyen Nureddin Yıldız,  önceki gün Twitter üzerinde büyük tepki çekti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir son dakika açıklaması yaptı ve Yıldız 'a 90 km cevabı verdi. İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar" dedi.

İmamoğlu, videoyu "Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar. Tüm kadın makinistlerimize hayırlı yolculuklar ve başarılar dilerim" mesajı ile paylaştı.

İşte İmamoğlu 'nun o paylaşımı >>

NUREDDİN YILDIZ NE DEMİŞTİ?

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız, “Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?”  sorusuna şu şekilde cevap verdi:

“Dinimizin hükümleri açısından tek sorun, kadının direksiyonda yanında mahremi yokken 90 km'den fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz kadının 90 km. den fazla bir yere bir tane iki tane üç tane kadında olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır. İstanbul'dan Bolu'ya bir hanımefendi araç kullanarak, veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA