Güvenlik Görevlilerinin Hakları İçin TBMM'de Dikkat Çeken Açıklama

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi 'den Özel Güvenlik Haftası 'nda güvenlik görevlileri ile ilgili TBMM Genel Kurulu 'nda dikkat çeken açıklama geldi.

Güvenlik Görevlilerinin Hakları İçin TBMM'de Dikkat Çeken Açıklama

CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'den güvenlik görevlileri açıklaması.

TBMM Genel Kurulu 'nda söz alan İzmir Milletvekili Çelebi, Özel Güvenlik Haftası 'nı hatırlattı ve sayısı 320 bine yaklaşan özel güvenlik görevlilerinin Özel Güvenlik Haftası 'nı kutladı. 

Çelebi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Onlar, saldırı ve saldırganların ilk hedefindeler, tehlikeli iş sınıfındalar, özlük hakları iyileştirilmelidir. 5188 sayılı Kanun’da özlük hakları yer almamaktadır, düzenlenmelidir. Yaptıkları iş küçümsenmektedir, saygı görmemekteler. Yöneticileri zaman zaman kanunun verdiği yetkiyi aşan emirler vermektedir. Hem vatandaşla karşı karşıya gelmekte hem de sorun çıkarsa sorumlu olmaktalar.

Adli vaka meydana gelirse güvenlikçilerimize yeterli destek verilmemektedir. Kadrolu güvenlik görevlilerine avukat desteği var, taşerona ise yok. Ekipman yetersizliği nedeniyle mevsimsel etkilere karşı korunmasızlar. Farklı işlerde çalıştırılmaktalar. Kolluk kuvvetlerinin en büyük destekçisi özel güvenlikçilerimizi unutmayalım diyorum. Onların deyişiyle “Özel güvenlik her yerde, görmezden gelme.”

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE OLUN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA