Güvenlik Görevlileri Yine TBMM Gündeminde

Sayıları 320 bini aşan güvenlik görevlileri , son günlerde TBMM gündeminde sıkça konuşuluyor. Geçtiğimiz gün verilen soru önergesinin ardından bir de araştırma önergesi verildi. 

Güvenlik Görevlileri Yine TBMM Gündeminde

Güvenlik görevlileri için TBMM 'de yeni gelişme.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından hazırlanan ve 24 milletvekilinin imzası ile TBMM 'ye sunulan araştırma önergesinde "Özel güvenlik görevlileri saldırı ve saldırganların ilk hedefinde olduğuna dikkat çekerek Polis teşkilatına yardımcı kolluk olmalarına rağmen yaptıkları işin küçümsendiği ve kendilerine saygı gösterilmediğini düşünmektedirler." ifadelerine yer verildi. 

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ TBMM 'YE VERİLDİ

Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin özel güvenlik işçilerinin özlük haklarındaki iyileştirilmesi ve güvenlik görevlilerinin daha iyi çalışması için  TBMM Başkanlığına verdiği meclis araştırma önergesinde, güvenlik görevlilerinin çalıştıkları işyerinde bulunan yöneticilerii, zaman zaman  kanunun verdiği yetkiyi aşan emirler verdiği, hem vatandaşlarla karşı karşıya geldiği hem de sorun çıkması durumunda güvenlik görevlilerinin sorumlu olarak tutulduğu sorunları dile getirildi.

Adli vaka meydana gelmesi durumunda ise özel güvenliklerine yeterli anlamda destek verilmediği, ekipman yetersizliği nedeniyle mevsimsel etkilere karşı korunmasız oldukları, farklı işlerde çalıştırıldığı sorunu gündeme getirildi. 

Söz konusu önergede, “özel güvenlik sektöründe görev yapan vatandaşlarımızın özlük haklarında yapılacak iyileştirmeler sektör gelişim sürecine önemli katkılar sağlayacağı ve huzurlu etkin bir görev yapmaları başarıyı da beraberinde getirileceği amacıyla Anayasının 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

İşte o önerge >>

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ HABERLERİ  İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN