Ekrem İmamoğlu'ndan Pazar Günü Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir son dakika açıklamasında bulundu. 88. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışı kapsamında geldiği İzmir 'de, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer' i makamında ziyaret eden İmamoğlu, bu ziyaret sırasında basın mensuplarının sözlerini yanıtladı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Pazar Günü Açıklaması

Ekrem İmamoğlu 'ndan Pazar günü açıklaması.

Yenikapı Meydanı'na getirilen araçlar ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan İmamoğlu, Pazar günü geniş açıklama yapacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Biz israfı topluma anlatmak istiyoruz, israfın boyutunu hissettirmek istiyoruz. İsrafın boyutlarını vatandaşlarımıza sonuna kadar göstereceğiz. Bu siyasi mesele değil. Ekonomik sıkıntıların tavan yaptığı ortamda kamunun israfı engellemede lokomotif olması lazım. Biz tasarruf yapıyoruz. Bizi ilk alkışlaması geren hükümettir. Ülkede protokol adı altında şov yapan hangi kurum varsa herkes kendine çeki düzen versin. Bundan hükümette, biz de ders çıkaralım. Bütün siyasi partilere oy vermiş insanlar beni alkışlıyor. Pazar günü herkesi Yenikapı için bilgilendireceğiz."

KAFTANCIOĞLU 'NUN HAPİS CEZASI

Canan Kaftancıoğlu 'nun aldığı hapis cezasını da değerlendiren Ekrem İmamoğlu, "Gündem oluşturarak, insanları suçlayarak insanları kutuplaştırmak yol ve yönteminden vazgeçilmeli. Türkiye'de adalet duygusu daha çok hissedilmeli. Sabah da bu uyarımı yaptım. Karar üzücü ve can sıkıcıdır. O manada Canan Hanım'ın yol haritasının yanındayız. Bu hukuksuzluğa üst mahkemelerin itiraz edeceğine inanıyorum. Türk hukukuna güveniyorum" dedi.

HDP BİNASI ÖNÜNDEKİ EYLEM

HDP binası  önünde evlatlarını isteyen ailelerle ilgili konuşan İmamoğlu, "Evlatları teröre teslim olan ve orada evlatlarını aramak bulmak için eylem yapan annelerin yanındayım. Terörün kıskacına gençlerin girmemesi için çalışıyoruz. Biz gençlerimizin, çocuklarımızın iyi eğitim almasını istiyoruz. Kimsenin kendini kutuplaşmış bir ülkede sağa sola savrulmasını istemiyoruz. Bu ülkede demokrasiyi güçlendirmeyi istiyoruz. Demokrasi güçlenirse herkes kendi varlığını hissedebilir ve vatandaşın ruhu ferah olur. Bunu yapmazsak terör güçlenir. Terörün bertaraf edilmesini istiyoruz. Annelerin yanındayım, çocuklarının terörden kurtulması için mücadeleye hazırız" derken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kayyum açıklamasıyla ilgili ise "Polemiklerle ilgilenmiyorum. Polemik üretmek marifetmiş gibi görünüyor. Biz projelerimizle konuşuruz. Gerisi laf-ı güzah. Polemikle ilgili bir yeteneğim, becerim yok. Bu herhalde beceri istiyor. Geçmişten günümüze bu tür polemikleri koyanlar tam tersini yapabiliyorlar. Ben şu an ne savunuyorsam 5 yıl sonra da aynı şeyleri savunuyor olacağım"  dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA