Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya Tek Cümlelik Kayyum Cevabı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve Bakan Soylu 'nun kayyum sözlerine tek cümlelik bir cevap verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya Tek Cümlelik Kayyum Cevabı

Bakan Soylu 'nun kayyum açıklamasına İmamoğlu 'ndan tek kelimelik cevap.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.  Bakan Soylu, bir gazeteci tarafından yöneltilen “İmamoğlu başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz dediniz. İstanbul’a kayyum mu atanacak?” sorusuna ise “Onu pazar sabahı açıklayacağım” cevabını vermişti.

İMAMOĞLU 'NUN SÖZLERİNE TEK KELİMELİK CEVAP

Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul'a kayyum atanacak mı sorusuna cevap verdi. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ’nun duruşmasını takip etmek için Çağlayan Adliyesi ’ne gelen Ekrem İmamoğlu , bölgede hazır bulunan basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Bakan Soylu’nun sözlerini hatırlatması üzerine “Polemiklerden kaçıyorum” diye yanıt verdi.

AĞBABA 'DAN TEPKİ

Veli Ağbaba Soylu 'nun o sözlerine şu şekilde tepki gösterdi:

“İstanbulda iki kez seçim kazanmış birine atanmış birinin bunları söylemesi haddi değil. Malesef hukuk askıya alınmış durumda. 6 Mayıs’ta başlayan yargı darbesi Diyarbakır, Van ve Mardin’de ki siyasi darbe ile belediye başkanları görevden alındı. Biz belediye başkanlarımızın yanındayız, arkasındayız. Böyle bir şeyi aklına bile getirmesin aklının ucundan bile geçirmesin. Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil. Bu yaptığı eşkıyalık. Kendini eşkıya mı sanıyor İç İşleri Bakanı? İç İşleri Bakanı olduğunu hatırlatırız ona. Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil. Bu yaptığı eşkıyalık. Kendini eşkıya mı sanıyor İçişleri Bakanı? İçişleri Bakanı olduğunu hatırlatırız ona. Burası dağ başı değil o da eşkıya değil ya da tam tersini söyleyip kendine eşkıya mısın dememiz lazım? Hukukun olduğu yerde hukuk dışı davranışlar eşkıyalığa girer. İçişleri Bakanı eşkıya mıdır bu soruyu ona sormak lazım.”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA