Ekrem İmamoğlu: "Bu Nasıl İstifa"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP 'li İstanbul ilçe belediye başkanları ve CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ve CHP 'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu: "Bu Nasıl İstifa"

Ekrem İmamoğlu 'ndan istifalarla ilgili flaş açıklama.

Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantıdan önce bir basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, Anıtkabir ziyaretine ilişkin basın mensuplarından gelen soru üzerine, çok mutlu olduğunu, kurumsal bir ziyaret yaptıklarını ifade etti.

Ziyarete İstanbul'un tüm ilçe belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini davet ettiklerini söyleyen İmamoğlu,  katılabilenlerle Anıtkabir'i ziyaret ettiklerini, Ata'nın huzurunda bu ülkeye, millete olan borçlarını en iyi şekilde ödeyebilmek, görevlerine layık olmak adına ellerinden geleni yapmak için söz verdiklerini dile getirerek "Çok gururluyum, güzel bir cuma günü yaşıyoruz Ankara'da" ifadelerini kullandı.

BU NASIL İSTİFA

Bu milletin kendilerinden "23 Haziran'da seni seçtim, benim malımı, paramı korudun mu, iyi kullandın mı?" diye hesap soracağını söyleyerek sözlerini sürdüren İmamoğlu, "Bana soracak ama biz oraya yönetim atayamıyoruz. Genel kurul çağrısı için noter tebliğleri yapıyoruz maksimum süreler kullanılıyor. O zaman diliminde ne olacağını henüz kestiremiyoruz. Ağustos'un sonuna dönük tarihler veriliyor. Dolayısıyla ben o 10 şahsa ve diğerlerine diyorum ki, bakın milletin malının üstüne oturdunuz. 6 aydır, 31 Mart'ta seçim oldu bakın, bu tartışmalar yüzünden bence hakları olmayan maaşları alıyorlar. Çıkartırız onun da bedellerini. Hakları olmayan maaşları aldıkları gibi ne şekilde yönettiklerine dair bilgi sahibi değiliz" dedi.

İmamoğlu, millete ait 60 milyar liraya varan İstanbul konsolide bütçesinin 40 milyara yakınını yöneten kişilerin şu anda kendi ekipleri olmadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Dolayısıyla biz bir an önce görevlerinden istifa etmelerini, bizim ona göre genel kurulları yapmamızı ve bir an önce vatandaşa hesap vereceğimizi, 5 yılın başlangıç gününden itibaren bizim irademizin o yönetimlere yansımasını istiyoruz. Bu görülür bir şey değil. Söylüyorum, bunu söylemeye de devam edeceğim. Yarınlarda tek tek anlatacağım. Çünkü ben milletimize şeffaf şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ne olup biteceğini 5 yıl boyunca anlatacağıma söz vermiştim. Lütfen milletin, millete ait paraların, malın üzerine oturmuş gibi davranmayın. Ne bir siyasi partiye ait, ne bir kişiye ait, ne bir gruba ait... Millete ait şirketlerden, iştiraklerden bahsediyoruz. Bir an önce gereğini yapmalarını buradan duyuruyorum. Biz de takip ediyoruz, yasal süreçleri her şeyi takip ediyoruz. Sonralarında kendilerini pişman olacakları, yüzlerinin kızaracakları, başlarını öne eğecekleri duruma düşürmesinler."

Belediye iştirakleri şirketleri ile ilgili gelinen son noktanın sorulması üzerine İmamoğlu  "Belediyemizde açıkçası bir el freni gibi bir süreç yaşanıyor. Bürokraside de bu tarz konular önümüze geliyor. Bazı memuriyeti olan insanların kurumlarla ilgili geçiş süreçlerinde yaptığımız taleplerin geri dönüşünün gecikmesi, bütün bunlar aslında hoş değil çünkü biz bir an önce görevimize tam motivasyonla eksiksiz başlama çabası içerisindeyiz. Bakın şu unutulmamalı, İstanbul'da şöyle de bir durum var, bütçenin üçte ikisi neredeyse şirketlerin üzerinde ve şirketlerle ilgili şu anda anlaşılmaz bir direnç yaşanıyor. Örnek vereyim, 'Biz istifa ettik' diye helallik isteyen genel sekreter ve genel sekreter yardımcıları, toplam 10 kişi şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin en önemli 10 iştirakinin yönetim kurulu başkanı. Bu nasıl istifa?" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA