Dilek İmamoğlu'ndan Cumhuriyet Kadını Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'nun eşi Dilek İmamoğlu 'ndna Cumhuriyet Kadını ifadeleri jhakkında ilk açıklama geldi.

Dilek İmamoğlu'ndan Cumhuriyet Kadını Açıklaması

Dilek İmamoğlu 'ndan Cumhuriyet Kadını açıklaması.

29 Ekm Cumhuriyet Bayramı gösterilerine eşi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile katılan Dilek İmamoğlu, hakkındaki Cumhuriyet Kadını ifadeleri için ilk kez konuştu. 

Kadınvekadın'dan Damla Karakuş' a röportaj veren Dilek İmamoğlu, "Cumhuriyet Kadını söylemi konusunda bir açıklama yapabilir misiniz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"O benim tweetim değil. Bana ait olmayan bir Twitter hesabından paylaşılmış bir söylem. Şimdi o Twitter hesaplarının kapatılması yoluna başvurduk.

Cumhuriyet Kadını konusuna gelince bu benim şahsıma, sadece bana özel bir söylem değil. Bana göre Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan, kendini Cumhuriyet'e ait gören ve Cumhuriyet'i kendinde içselleştiren, Cumhuriyet ile bütünleşen herkes Cumhuriyet İnsanı! Bunun kadını erkeği yoktur, Cumhuriyet İnsanı olmak vardır!"

"Araştırma ve kapatma süreci uzun bir süreç. Yakıştıranlara teşekkür ediyorum. Böyle bir yakıştırmanın doğru olmadığını düşünenler de kendi açılarından haklılar. Konuya Cumhuriyet İnsanı olarak bakmak gerekiyor. Biz hepimiz Cumhuriyet İnsanıyız! Çünkü biz Cumhuriyet ile doğduk, Cumhuriyet ile var olduk ve bu böyle sonsuza kadar devam edecek."