Bekçi ve Bekçi Adayları Dikkat: Önemli Kanun Teklifi TBMM'de

TBMM 'ye bekçilik için önemli bir kanun teklifi geldi. Gelen kanun teklifinde bekçilere yıpranma hakkı tanınması istendi. İşte o kanun teklifi ve bekçiler için istenen yıpranma payı.

Bekçi ve Bekçi Adayları Dikkat: Önemli Kanun Teklifi TBMM'de

Bekçilerle ilgili kanun teklifi.

EGM bünyesindeki çarşı ve mahalle bekçileri için TBMM 'ye önemli kanun teklifi geldi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi bir kanun teklifi hazırladı. Hazırlanan kanun teklifinde Çelebi, bekçilere yıpranma payı tanınmasını istedi.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU 'NA GELDİ

Mehmet Ali Çelebi tarafından Meclise sunulan kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonu' na sevk edildi. Plan Bütçe Komisyonuna sunulan kanun teklifi şu şekilde;

GENEL GEREKÇE

Son yıllarda emniyet tekilatı bünyesinde göreve başlatılan çarşı ve mahalle bekçileri, vatandaşın huzur ve güvenliği aiçin gözünü kırpmadn çarşı-pazar, hastane ve mahallelerde nöbet tutarak olağanüstü hallerde destek ekip olarak her noktada görevlendirilmektedir. Asayiş, terör, narkotik suçlarıyla ilgili önleyici kuvvet olarak görev yapmaktadırlar.

Özel harekat polisi tarafından verilen eğitimlerle bekçiler, spor kondisyon, silah mekaniği, atış disiplini, gece ve gündüz atışı gece ve gündüz silahlı olaylara müdahale, araç ve şahıs durdurma-arama, önlem geliştirme ve kişisel güvenlik tedbirleri gibi birçok olanda bilgiyle donatılıp gece 22,00-06,00 arası mesai yaparak suç oranlarında gözle görülür bir azalışın sağlanmasına katkı koymuşlardır. Bekçiler göreve  başladıktan sonra gasp, yankesicilik, oto hırsızlığı, kapkaç olaylarının sayısı azalırken, mal varlığına karşı işlenen olayların aydınlatılma oranı artmıştır. 

Kanun teklifimiz ile zorlu şartlarda görev yapan çarşı ve mahalle bekçilerinin fiili hizmet süresi zammından faydalanmaları amaçlanmaktadır. 

MADDE GEREKÇELERİ

Madde 1- Madde ile risk altında ve ağır koşullarda çalışan çarşı ve mahalle bekçilerine fiili hizmet süresi zammı verilmesi amaçlanmıştır. 

Madde 2 Yürürlük maddesidir.

Madde 3 Yürürlük maddesidir. 

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 40 ıncı maddesinin ikinci fıktasında yer alan tabloda 14 numaralı bölüm aşağıdaki şekilde değiştirilmişti. 

14- Emniyet ve polis mesleğinde, Milli İstihbarak Teşkilatında: Asaleti onaylanmış olamk şartıyla adaylıkta geçirilen süreler dahil çarşı ve mahalle bekçisi , polis memuru, başpolis memuru ve kıdemli başpolis memuru, komiser yardımcısı, komisr, başkomiser , emniyet amiri, emniyet müdürleri ile bu ve daha yukarı maaş ve derecelerdeki emniyet mensupları, Milli İstihbarak Teşkilatı Mensuplarına 90 gün fiili hizmet zammı.

Söz konusu kanunun kabul edilmesi durumunda belçilere yılda 90 gün yıpranma hakkı verilecek.

Bekçiler bu sayfada  >> TIKLA KATIL

BEKÇİ ALIMI SÜRECİNDEN VE KANUN TEKLİFİNDEN BİLİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN