Başkan Sözünü Tuttu ve Asgari Ücrete Zam Yaptı

Tarsus Belediye Başkanı işçilere müjdeli haberi verdi. Haluk Bozdoğan yaptığı açıklamada asgari ücretin belediye işçileri için 2500 TL 'ye çıkarıldığını söyledi.

Başkan Sözünü Tuttu ve Asgari Ücrete Zam Yaptı

Belediye Başkanı asgari ücret zammı sözünü tuttu.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, seçim öncesi verdiği asgari ücret sözünü tuttu ve asgari ücreti tüm işçiler için 2500 TL'ye çıkardıklarını duyurdu.

İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEYE ZAM

Son dönemlerde her şeye zam geldiğini , vatandaşların ciddi geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen Bozdoğan, işçilere müjdeli haberi vermek için Tarsus Belediyesi Meclis Salonunda personellerle  bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Bozdoğan asgari ücret zammı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Seçim öncesi verdiğimiz bir söz vardı. Seçimi kazandığımızda gereksiz yere hiçbir arkadaşımızı işten çıkartmayacağımızı ama onların da ciddi anlamda performanslarını ve güçlerini ortaya koymalarını istemiştim. Geldiğimizde hemen çalışmaya başladık. Temizlik işlerinde çalışan ve aynı işi yapan kişilerin maaşı eşit değildi. Bu, ciddi bir farktı. Ne olursa olsun aynı işi yapıyorsunuz, karşınızdaki adam yüksek maaş alıyor, siz az maaş alıyorsunuz. Biz de arkadaşlarla bir komisyon oluşturduk, öncelikle belirlediğimiz 209 kişiye ilk planda zam yaptık. Bu zam bu ay bütün maaşlarınıza yansıyacak. En az brüt maaş 3 bin 34 TL, ele geçecek para ise 2 bin 500 TL üzerindedir. Ama biz sadece bununla yetinmeyeceğiz. Sendikayla ne anlaşma yapılırsa yapılsın benim için ayrı bir olaydır ama sizlerin maaşlarının aynı rakama kavuşması için elimden geleni yapacağım. Bu konuda hepinize söz veriyorum. Yeter ki, hiçbir arkadaşımız işten kaytarmasın, gerçekten herkes samimi bir şekilde çalışsın" 

ÇOCUKLARINIZI İYİ BİR YERE GETİRİN

Personelere , çocuklarını okutmaları çağrısını yapan Bozdoğan, "Bir işçi ailesinin ne kadar zor koşullarda yaşam sürdüğünü ben çok iyi biliyorum. O zor koşullardaki işçi aileleri genellikle çocuklarını çok iyi okutur, aynı benim annemin yaptığı gibi. Siz de yapacaksınız. Çocuklarınızı okutun, onları iyi bir yere getirin. Emin olun, dünyanın en büyük mutluluğu budur" ifadelerin i kullandı. 

BENİM EN BÜYÜK MUTLULUĞUM..

Bozdoğan açıklamasında , işçilerin yüzlerinin gülmesinin kendisinin en büyük mutluluğu olacağını söyleyerek "Siyaset benim için her zaman yapıcı olma ve sorunları giderme merkezi olarak vardır. Tarsus halkı ve Tarsus o siyasetin çok çok üstündedir. Sizlerin o mutlu yüzünüzü görmek benim en büyük zevkim, en büyük mutluluğum. Yeter ki, yüzleriniz gülsün. Bizlerin her olaya bakışı hoşgörüyle ilgilidir, dinimizde de bu var zaten. Daha önceki dönemde de hep şunu söyledim; saygıda, sevgide, minnettarlıkta, kabul etmede, hoşgörüde hiçbir zaman kusur etmeyiz, yeter ki sorunları gelin konuşalım. Sizlerden benim tek istediğim var, özellikle temizlik işlerindeki arkadaşlarım, park ve bahçelerde çalışan arkadaşlarım benim yüzümü kara çıkarmayın. Bana sosyal medyadan bir takım etkinliklere gidip parmaklarınızla, elinizle işaret göndermeyin. Ben bunları istemiyorum. Ben size siyaset yapmıyorsam siz de bana yapmayın" dedi.

2020 ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ ARALIK AYINDA BAŞLIYOR

2020 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayının ilk haftasında komisyon toplanacak. Detaylar için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA