Askere Gidecekler Dikkat: Kanun Teklifi İçin Talimat Geldi

Askere gidecek gençleri yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, askerliği bedelli yapmayanların , askerdeki süreçte sigortalı olması için kanun teklifi talimatı verdi.

Askere Gidecekler Dikkat: Kanun Teklifi İçin Talimat Geldi

Askere gidecekler içi önemli gelişme.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada askere gidecek gençler için yasa teklifi talimatı verdi. 

ERMENİ SOYKIRIMI

Demokratik standartlarda geriye doğru bir gidişin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, hapishanelerin tıka basa dolduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Amerikan Temsilciler Meclisi'nde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir yasa tasarısı kabul edildi. Önümüzdeki süreçte senatoya gelecek. Öncelikle şunu gayet açık ve net ifade etmek isterim, her ülkenin tarihinde acı olaylar vardır. Hiçbir ülke 'benim tarihimde acı olmamıştır' diyemez ama tarih, siyasetçilerin işi olmaktan çok, tarihçilerin işidir. Tarihte yaşanan acı olayları günümüze taşıyıp, onları siyaseten bir intikam alma aracı haline dönüştürürseniz bu doğru olmaz. Hiçbir ülkeye yakışmaz. Acı olaylar var mı? Elbette var. Tarihçiler incelesin mi? Elbette incelesinler. Sadece bizim tarihçilerimiz değil, bütün dünya tarihçileri incelesinler."

ECEVİT İNCELEYELİM DEMİŞTİ

Bülent Ecevit döneminde Ermenistan 'a, "bu olayı inceleyelim" çağrısı yapıldığını söylkeyen Kılıçdaroğlu, belgelerin Türkiye, Ermenistan, Rusya, ABD, İngiltere arşivlerinde bulunduğuna işaret etti.

"Bunu alıp da 'Benim dediğimi yapmadın, benim söylediğimin dışına çıktın, ben egemen gücüm, söylediğim alanın dışına çıkarsan intikam alırım, bak Ermeni olaylarını tekrar gündeme getiririm.' derseniz, bu doğru değildir. Bunu asla ve asla doğru bulmuyoruz." diyen Kılıçdaroğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da daha önce sözde Ermeni soykırımına yönelik benzer açıklamalar yaptığını hatırlattı.

ASKERE GİDECEKLER İÇİN YASA TEKLİFİ

Askerliği bedelli olarak değil, uzun ya da kısa dönem şeklinde yapacaklarla ilgili bir kanun teklifi hazırlama talimatı veren Kılıçdaroğlu, "Parası olan ile parası olmayan mesela. Parası olan bastırıyor parayı askere gitmiyor. Eyvallah, bedelini ödüyor, askere gitmiyor. Parası olmayan? Askere gidiyor. Peki ona bir hak tanınıyor mu? Hayır. Grup Başkanvekili arkadaşlarıma söylüyorum, bir kanun teklifi hazırlayın, eğer bir kişi askere gidiyorsa bedelli askerlik yapmıyorsa askerlik yaptığı süre içinde onun sosyal güvenlik primlerini Milli Savunma Bakanlığı ödesin. Yani askerlik görevi yapıyor, onu sonra borçlandırıyorlar ilerde ödersin diye. Asker, görev yapıyor. Parayla da yapmıyor, alın teriyle yapıyor, ülkesini seviyor, sen de sosyal güvenlik primini yatır. 65 yaşına gelince emekli olacak. 4 ay, 5 ay, 10 ay sosyal güvenlik primini Milli Savunma Bakanlığı ödesin. Kanun teklifimizi hazırlayalım verelim." dedi.

KANUN TEKLİFİ SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN