ASDEP Personeli Alımı ve Mezuniyet ile KPSS Şartı TBMM'de

2019 yılı ASDEP personeli alımı ilanı için TBMM 'ye bir soru önergesi verildi. Ömer Fethi Gürer tarafından verilen soru önergesinde ASDEP alımları soruldu.

ASDEP Personeli Alımı ve Mezuniyet ile KPSS Şartı TBMM'de

ASDEP personeli alımı TBMM 'de.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bir soru önergesi hazırladı. Gürer verdiği soru önergesinde ASDEP personeli alımlarının ne durumda olduğunu , uzun süredir alımların neden olmadığını sordu.

Normalde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Zehra Zümrüt Selçuk 'a verilmesi gereken soru önergesi, açıklama dışında bir gelişme olmaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 'a verildi.

İşte Niğde Milletvekili Fethi Gürer 'in verdiği ASDEP soru önergesi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa 'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yaznıtlanmasını arz ederim.

ASDEP Görevlileri: Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloki, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Prikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun adaylar arasından geçerli KPSS P^puan türünden en az 60 puan alanlardan, başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralaması neticesinde, her bir il için alınacak ASDEP görevlisi sayısının 4 katı aday içerisinden il Müdürlüğünce yapılan değerlendirme sonucunda istihdam edileceği açıklanmıştı. 

1. Bu yönde yapılan çalışmalar hangi aşamadadır? Kaç kişi iş başı yapılmıştır?

ASDEP ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN