2 Milyon Kişi İşsizlik Maaşı için Başvuru Yaptı Ama...

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, işsizlik maaşı konusunu TBMM gündemine taşıdı. İşsizlik maaşı almak için 2 milyona yakın vatandaşın başvuru yaptığını fakat bu başvurulardan sadece 640 bin işsize olumlu yanıt verildiğini söyleyen CHP'li Şahin, işsizlik fonundaki paranın akıbetini sordu.

2 Milyon Kişi İşsizlik Maaşı için Başvuru Yaptı Ama...

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, işsizlik maaşına ilişkin TBMM'de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İşsizlik ödeneği için 2 milyona yakın vatandaşın başvuru yaptığını fakat 2018 yılında 841 bin kişinin işsizlik maaşından faydalandığını, 2019 yılında ise bu rakamın daha da düştüğünü söyledi.

İşsizlik fonunda biriken paranın akıbetini soran Şahin, "İşsizlik ödeneği için 2 milyona yakın vatandaşımız başvuruda bulundu. 2018 yılında 841.847 kişiye toplam 4.8 milyar lira ödeme yapıldı. Oysa İşsizlik Sigortası Fonu'nda biriken para yaklaşık 130 milyar liraya ulaşmış durumda. Bu kaynağın çok az bir bölümü işsizler için harcandı. Ayrıca milyonlarca işsize karşın, İŞKUR verilerine göre 2019 yılında sadece 640 bin kişi işsizlik maaşından yararlanabildi yani İşsizlik Sigortası Fonu'nda işsizin derdine derman olamadı. İşsizlik Sigortası Fonu'nda biriken para işsizler için harcanmadıysa nereye harcanmıştır?" ifadelerini kullandı.

İşçi, emekli ve çiftçiğe borcunun vaadedildiği gibi ödenmesi gerektiğini söyleyen CHP Hatay Milletvekili, "Hükûmetin her alanda görülen bu plansızlığına ve bütçeyi amaç dışı kullanım politikalarına son verilmesini talep ediyor, bütçede ayrılan, devletin işçiye, çiftçiye, emekliye olan borcunu vadedildiği gibi ödemesini bekliyoruz." dedi.