EGM Yeni Bekçi Alımı İçin İlk Bilgi 2019

Polis Akademisi Başkanlığı 'ndan yeni bekçi alımına dair yeni bir bilgi geldi. Akademiden yapılan açıklamaya baktığımızda yeni bekçi alımı için tarih ve diğer detaylar haberimizin devamında. İşte detaylar.

EGM Yeni Bekçi Alımı İçin İlk Bilgi 2019

2019 yılında yeni bekçi alımı yapılacak mı?

2019 yılı bekçi alımı duyurusu geçtiğimiz ay yayımlanmıştı. Yayımlanan ilanın ardından başvurular Nisan ayının ilk günlerine kadar alınmış ve 220 bin civarında kişi bekçi olabilmek için başvurusunu yaptı. 

Rekor sayıda başvurunuhn ardından ilk aşama geldi ve adaylar evrak teslimi ile ön sağlık aşamalarına girmeye başladı. Bu aşamaların sona ermesinin ardından yazılı sınav yapılacak. 8 bin bekçi alımı için yapılacak yazılı sınavda başarılı olacak adaylar , sözlü mülakata alınacak. Sözlüyü de geçen adaylar , 45 gün sürecek eğitimlerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçi olarak göreve başlayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI ESNETİLSİN TALEBİ DUYULMADI

On binlerce aday , bekçi alımında mezuniyet , yaş ve askerlik gibi şartlarda esnetilmeler yapılmasını istiyordu. Ancak başvuru şartları esnetilmedi ve bekçi alımı en az lise mezunu adaylar arasından 30 yaş sınırı ve askerlik şartı ile yapıldı. 

ŞARTLAR ESNEYECEK Mİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimlerden önce yaptığı açıklamada , meydanlarda bekçilik için birçok talep aldıklarını, bazı şartların esnetilmesi taleplerinin çok olduğunu söyledi. Bu konuda talimat vereceğini ve bazı şartların esnetileceğini söyleyen Bakan Soylu , seçim sonrasını işaret etmişti.

Aşağıdaki yorum kısmından değişmesini istediğiniz şartlar hakkında düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

DİĞER BEKÇİ ADAYLARI İLE BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

2019 YILINDA YENİ ALIM YOK

2019 yılı sonuna kadar 8 bin dışında yeni bekçi alımı yapılması beklenmiyor. Polis Akademisi 'nden yapılan açıklamada 8 bin bekçinin dışında 2019 yılı içinde yeni alımıa çıkılmayacağını belirtti. 8 bin aday , yıl sonuna doğru eğitimlerini tamamlayacak ve göreve başlayacak.

Yeni bekçi alımı için 2020 yılının gelmesi bekleniyor. 

BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAV DUYURUSU VE YENİ BEKÇİ ALIMI HAKKINDA BİLGİLER GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN