Polis Akademisi Duyurdu: Bekçi Alımında Yeni Süreç Başlıyor

EGM bekçi alımında spor aşaması sona erdi. Spor mülakatlarının sona ermesinin ardından sıra sözlü mülakata geldi. İşte detaylar ve son bilgiler.

Polis Akademisi Duyurdu: Bekçi Alımında Yeni Süreç Başlıyor

Bekçi alımında yeni süreç başlıyor.

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımında spor aşaması sona erdi. On binlerce aday EGM bünyesinde bekçi olmak için Polis Akademisi tarafından yapılan spor aşamasına katıldı. PAzartesi günü başlayan ve Türkiye genelinde birçok şehirde yapılan spor aşaması bugün sona erdi ve sözlü mülakat için sürece girildi. 

YENİ AŞAMA SÖZLÜ MÜLAKAT

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından spor aşamasının yapılması ve bu seçim aşamasının sona ermesinin ardından sözlü mülakat için bekleyiş başladı. Sporu da başarı ile geçen adaylar sözlü mülakatlara çağrılacak.

Sözlü mülakata girecek adaylar , bu aşamayı da başarı ile geçmesinin ardından eğitime alınacak. 

Diğer bekçi adayları ile bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

SÖZLÜ MÜLAKAT AÇIKLAMASI

Polis Akademisi 'nden yapılan açıklamada sözlü mülakat aşaması ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) kendilerine duyurulacak yer ve zamanda sözlü sınav komisyonu tarafından sözlü sınava tabi tutulurlar.

Sınav esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Adaylar;

  • Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
  • Kendisinden istenileni kavraması,
  • Özgüveni,
  • İfade etme yeteneği,
  • Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır. 

Sözlü mülakat tarihi henüz belli değil. Duyuru gelir gelmez bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

YENİ ALIM NE ZAMAN?

8 bin bekçi alımında sürecin sona ermesinin ardından Polis Akademisi yeni bekçi alımı yapacak. 2019/1 bekçi alımında sürecin Ekim ayında sona ermesi ve adayların eğitime alınması bekleniyor. 

Sürecin sona ermesinin ardından Akademi , yeni ilan için hazırlıklara başlayacak.