Polis Akademisi Başkanlığı Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Meslek Eğitimleri Başladı ! 10 Bin 500 Bekçi Daha Alınacak

Binlerce bekçi adayı POMEM'lerde meslek içi eğitime alındı. Gece bekçisi adaylarının eğitimleri mart ayına kadar devam edecek. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın 10 Bin 500 yeni bekçi alımı için daha ilana çıkması bekleniyor. 2019 bekçi alımlarıyla ilgili açıklamalar geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gelmiş , Bakan Soylu '81 ilimize de bekçi alımı yapacağız' demişti.

Polis Akademisi Başkanlığı Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Meslek Eğitimleri Başladı ! 10 Bin 500 Bekçi Daha Alınacak

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği meslek içi eğitimleri başladı. 25 Ocak 2019 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından bekçi alımı için başvuru yaparak bir çok süreci başarıyla tamamlayan adayların meslek içi eğitimleriyle ilgili beklenen duyuru yayımlanmıştı. Binlerce çarşı ve mahalle bekçi adayı meslek içi eğitim sürecine başlıyor. Adaylar eğitimlerini 8 Mart 2019 tarihine kadar POMEM Müdürlüklerinde yatılı olarak yapacak. Meslek içi eğitim için POMEM'lere teslimolan adaylar yanlarında aşağıdaki malzemeleri götürdüler, adayların ayrıca yanlarında en az 3 hafta kullanabilecekleri şekilde günlük elbise getirmesi gerektiği belirtilmişti. 

  EĞİTİME GELİRKEN GETİRİLMESİ GEREKEN MALZEMELER

  1. 2 Adet düz koyu renk kumaş pantolon
  2. 2 Adet açık renk gömlek
  3. Düz desensiz koyu renk kravat
  4. Koyu renk ayakkabı (eğitim esnasında kullanılacağı için esnek ve rahat olmasına dikkat edilmesi)
  5. Koyu renk mont (Hava Koşulları Dikkate Alınarak)
  6. Eşofman Takımı ile Spor Ayakkabısı (Koyu Renk)
  7. Terlik (Koyu Renk)
  8. Yeteri kadar koyu renk çorap
  9. Pijama Takımı, şampuan, banyo ve el sabunu, banyo ve el havlusu ile tıraş malzemeleri
  10. Kış mevsimi olması dolayısıyla alt-üst koyu renk termal içlik 

POMEM'e eğitim süreci için gelen adayların ses görüntü ve depolama özelliği bulunan Akıllı cep telefonu, bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi gibi eşyaları içeri alınmadı. Adayların ayrıca her türlü oyun aleti, aracı ve malzemesi, yiyecek ve içecek, doktor raporu haricinde ilaç, kesici ve delici alet, takı ve aksesuar (Düz alyans ve saatler hariç) , her türlü siyasi ya da ideolojik yayın ve malzemeleri getirmesi yasaktı. 

Meslek içi Eğitimlerle İlgili Sonuç Duyuru Sayfası için TIKLAYIN.

YENİ BEKÇİ ALIMLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İSTİYORSAN TIKLA VE İNDİR.

DİĞER BEKÇİ ADAYLARIYLA İLETİŞİME GEÇEREK ALIMLARLA İLGİLİ BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İSTİYORSAN TIKLA VE KATIL.

10 BİN 500 BEKÇİ ALIMI DAHA YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2019 yılında 10 Bin 500 Bekçi Alımı daha Yapılacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz haftalarda katıldığı canlı yayınlar ve toplantılarda çarşı ve mahalle bekçiliği uygulamasından gerek vatandaşların gerekse bakanlığın büyük memnuniyet duyduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla uygulamaya konulan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği uygulamasıyla gece yaşanan suçlarda büyük azalma görüldüğünü, bu yüzden 2019 yılı içerisinde 81 ilin tamamına Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları yapılacağını açıklamıştı. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği giriş Sınavları son olarak Polis Akademisi Başkanlığı'nca gerçekleştirilmiş, başvurular Polis Akademisi Başkanlığı'nın pa.edu.tr adresi üzerinden toplanmıştı. Bekçi alımlarına daha önceki senelerde müracaatkar Kaymakamlıklar, emniyet merkezleri vasıtalarıyla alınıyordu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA