İçişleri Bakanlığı EGM Bekçi Alımı Sınav Yerleri 5 Temmuz'da Açıklanacak

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı ile 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Sınav için hazırlıklarını sürdüren binlerce bekçi adayı, yapılacak 'Bekçilik sınavı Sınav yerleri' duyurusuna kitlenmiş durumda.

İçişleri Bakanlığı EGM Bekçi Alımı Sınav Yerleri 5 Temmuz'da Açıklanacak

İçişleri Bakanlığı Bekçi Alımı Sınav Yerleri 5 Temmuz'da Açıklanacak

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı ile 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Sınav için hazırlıklarını sürdüren binlerce bekçi adayı, yapılacak 'Sınav yerleri' duyurusuna kitlenmiş durumda.

YENİ BEKÇİ, POLİS, ASKERİ PERSONEL, ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.

EGM Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi sayfası, DPB ve BİK tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda 2019/1 için başvuru yapan ve başvurusu kabul edilen adayların Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas illerindeki sınav merkezlerinde sınava alınacağı, 13 Temmuz'daki sınavın saat 09.00'da başlayacağı belirtilmişti. Bekçilik sınavında adaylar 100 soruya 120 dakika içerisinde doğru yanıt vermeye çalışacaklar. Bekçi alımı sınavı sınav giriş yerleri duyurusu ise MEB tarafından açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından yapılacak duyuru için belirlenen tarih ise 5 Temmuz oldu. Adaylar sınav soruları ve cevap anahtarlarına ise MEB'in resmi sayfasından 16 Temmuz'da erişim sağlayabilecekler.

Sınava gidecek adayların yanlarında en az iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulundurması gerekiyor. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içerisinde su getirebilecek. Adayların sınav giriş belgeleri ve geçerli kimlik kartlarını da yanlarında bulundurması gerekiyor. Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede adayların dikkat etmesi gereken konular kısmında, "Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır" denildi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA