Gece Kartallarının Eğitimleri Sürüyor ! 10 Bin 500 Bekçi Alımı Duyurusu için Bekleyiş Başladı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nca 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı duyurusuna müracaat eden ve tüm süreçleri başarıyla tamamlayan binlerce bekçi adayının eğitimleri POMEM'lerde devam ediyor. Gece kartalları, mart ayında sokaklarda görev yapmaya başlayacak. 2019 yılı içerisinde 10 bin 500 yeni bekçi alımı daha yapılacağı, bu alımlarla ilgili tüm sürecin pa.edu.tr'den takip edilebileceği öğrenildi.

Gece Kartallarının Eğitimleri Sürüyor ! 10 Bin 500 Bekçi Alımı Duyurusu için Bekleyiş Başladı

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIMINDA SÜREÇTE SONA GELİNDİ

Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfası (www.pa.edu.tr) üzerinden başvurularını tamamlayarak, daha sonraki süreçleri başarıyla geçen adayların meslek içi eğitimleri devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2019 yılı içerisinde 10 binin üzerinde yeni bekçi alımı daha yapılacak. Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için aylar süren süreçte sona geliniyor. 

POMEM'LERDE EĞİTİM GÖRÜYORLAR

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen bekçi alımı başvuruları ve diğer süreçleri başarıyla tamamlayan binlerce bekçi adayı POMEM'lerde eğitimlerine yatılı olarak başladı. Gece kartallarının eğitimleri 8 Mart 2019 tarihine kadar sürecek. Yaklaşık 3 hafta boyunca eğitimden geçirilecek çarşı ve mahalle bekçileri daha sonra görevlendirilerek işbaşı yapacaklar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2018 yılı 2. Dönem POMEM Mezuniyet töreninde çarşı ve bekçi alımlarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulunmuştu.

2019'da 81 İLİN TAMAMINDA GECE BEKÇİLERİ GÖREV YAPACAK

 Soylu, "Şimdi 10 bin 500 bekçiyi daha şubat ayının sonu itibariyle sokaklarımızda göreve başlıyor. Bizim Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana bir şey söyledi. 'Vatandaşım yatarken bekçi düdüğünü duysun' . Sokaklarımızı daha güvenli hale getireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.  2019'da yeni bekçi alımlarının 81 ilin tamamında yapılacağı öğrenilirken, alımla ilgili tüm duyuruların Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yayımlanacağı, başvuruların önceki dönemde olduğu gibi pa.edu.tr adresinden alınacağı öğrenildi. Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarıyla ilgili tüm duyuruları siz değerli ziyaretçilerimizle anlık olarak paylaşmayı sürdüreceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın. 

Hemen indirmek için TIKLAYIN.