EGM Yeni Dönem Bekçi Alımında Mezuniyet Şartı

Emniyet Genel Müdürlüğü 2019 yılı bekçi alımlarının ardından yeni dönem bekçi alımı ilanına çıkacak. Yeni dönem alımında mezuniyet şartı ne olacak? İşte son bilgiler.

EGM Yeni Dönem Bekçi Alımında Mezuniyet Şartı

EGM yeni dönem bekçi alımı için son bilgiler.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2019 yılı bekçi alımı süreçlerinin sona ermesinin ardından 2020 yılı bekçi alımları için çalışmalara başlayacak. Yeni dönem bekçi alımı ilanları merakla beklenirken , ilanı bekleyen adaylar alımın en az lise mezunu adaylar arasından mı olacağını , yoksa en az ilkokul mezunu adaylar arasından mı olacağını araştırıyor. 

2019 YILI ALIMLARINDA SON DURUM

Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılında 8 bin 242 bekçi alımı yapıyor. Yazılı, spor, ön sağlık aşamasından sonra sözlü mülakat aşaması geldi. Adaylar Polsi Akademisi Başkanlığı tarafından sözlü mülakatlara alındı ve alınmaya devam ediliyor. Sözlü mülakatların bitmesinin ardından Kasım ayında sonuçların açıklanması ve adayların 45 günlük eğitime alınması bekleniyor. 

YENİ ALIM EĞİTİMDEN SONRA

EGM , yeni bekçi alımı ilan hazırlıklarını , 2019 yılı alım süreci sona erdikten ve adaylar eğitimlerini tamamladıktan sonra başlatacak. 

Süreç başladıktan sonra alım için ilanın 2020 yılının ilk aylaırnda yayımlanması ve başvuruların 2020 yılın ın ilk aylarında yapılması bekleniyor.

LİSE Mİ İLKOKUL MU?

Yeni bekçi alımına dair en çok merak edilen konu , alımın en az ilkokul mezunu adaylar arasından mı yoksa en az lise mezunu adaylar arasından mı yapılacağı konusu oldu. 

Mevzuatta alımın en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılabileceği kararlaştırılmıştır. Ancak bu madde Bakanlık tarafından esnetilebiliyor.  İçişleri Bakanlığı ise 2017 yılından bu yana yayımladığı ilanlarda alımı en az lise mezunu adaylar arasından yapmaktadır. 

Edinilen bilgilere göre 2020 yılı bekçi alımının  da lise mezunu adaylar arasından yapılacağı bildirildi.

Bekçi adayları bu sayfada >> TIKLA KATIL

Peki sizce alım hangi mezunlardan yapılmalıdır. Yorum kısmı aşağıda >>

BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN