EGM Yeni Dönem Bekçi Alımı Şartı İçin Bilgi

EGM yeni dönem bekçi alımı için geri sayım devam ediyor. 2019 yılı alımları için süreçte sona gelinirken yeni dönem bekçi alımına dair bilgiler gelmeye devam ediyor. İşte detaylar ve bekçi alımı sürecinde son durum.

EGM Yeni Dönem Bekçi Alımı Şartı İçin Bilgi

EGM bekçi alımına dair yeni bilgi.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2019 yılı 8 bin 242 bekçi alımı sürecinde sona gelindi. Son olarak geçtiğimiz günlerde 2019-2 bekçi alımında sözlü mülakatlar yapıldı. Tüm mülakatların tamamlanmasının ardından sözlü mülakat sonuçları için bekleyiş başladı.

SÜREÇ SONA ERİYOR: 8242 BEKÇİ EĞİTİME ALINACAK

Polis Akademisi tarafından yapılan sözlü mülakatların sonuçları Kasım ayı içinde açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar 45 günlük eğitime alınacak. Eğitiminin tamamlanmasının ardından adaylar EGM bünyesinde çalışmaya başlayacak.

Adayların eğitimlerini başarı ile tamamlaması ve EGM bünyesinde çalışmaya başlamasının ardından 8242 'lik alım için süreç tamamlanmış olacak.

YENİ SÜREÇ BAŞLIYOR

Bekçi alımında adayların eğitime alınması sonrası yeni dönem bekçi alımı için süreç başlatılacak. Adayların Aralık ayında eğitime alınması sonrası adaylar Ocak ayında EGM bünyesinde çalışmaya başlayacak.

Ocak ayında 8242 'lik alım sürecinin tamamlanmasının ardından 2020/1 bekçi alımı için süreç başlatılacak. Yen süreç ile çok sayıda bekçi alımı yapılacak.

Bekçi alımını bekleyen adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

MEZUNİYET ŞARTI

Mevzuatta en az ilkokul olarak yer alan bekçi alımı mezuniyet şartı , İçişleri Bakanlığı tarafından değiştirilebiliyor. EGM 'nin 2020 yılında yapacağı yeni bekçi alımında mezuniyet yine en az lise olacak. 

ASKERLİK ŞARTI

Bekçi alımında en çok değişmesi istenen özelliklerin başında askerlik şartının kaldırılması meselesi var. Ancak 2020 yılı alımında da bu şartın değiştirilmemesi , alımın askerlik yapan adaylar arasından yapılacağı bildirildi.

BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android İçin >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN