EGM Yeni Bekçi Alımında O Adaylara Müjdeli Haber

EGM yeni dönem bekçi alımı için geri sayım devam ederken , geçtiğimiz gün yapılan düzenlemede bir detay dikkatleri çekti. İşte o düzenleme ve detaylar.

EGM Yeni Bekçi Alımında O Adaylara Müjdeli Haber

Yeni dönem bekçi alımı için son dakika gelişmesi.

EGM 2020 yılında yeni bekçi alımı için ilana çıkacak. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak çarşı ve mahalle bekçisi alımı için geçtiğimiz gün bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemede bir detay dikkatleri çekti. 

YAPILAN DEĞİŞİKLİK

EGM bekçi alımında yapılan değişiklik ile istenen evraklar şu şekilde düzenlendi:

a) T.C. kimlik numarasını,

b) Adli sicil ve arşiv kaydı olmadığı bilgisini,

c) 5 inci maddede belirtilen nitelikleri taşıdığı beyanını,

ç) Mezuniyet bilgisini,

d) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini,

e) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme bilgisini,

f) Emniyet teşkilatı şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak olanlardan şehit ve vazife malulü bilgisini,

içeren ve biyometrik fotoğrafın yer aldığı yazılı veya Kurumca kabul edilen elektronik ortamda düzenlenen sınav başvuru formu ile başvuru yaparlar.

KADIN-ERKEK BEKÇİ adayları bu sayfada >>  TIKLA KATIL

KADIN BEKÇİ DETAYI

EGM tarafındna geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada "2016 Nisan ayı itibarıyla yeniden personel alım ilanına gidilirken, ilk olarak 20 ilde 69'u kadın 9 bin 433 bekçi alımı yapıldı. Halen 69'u kadın olmak üzere 21 bin 347 Çarşı ve Mahalle Bekçisi ülke genelinde görev yapıyor." ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamaya bakacak olursak EGM'de kadın bekçi alımı daha önce olmuş. (Meslek içi ya da açıktan) Yani kadın bekçilik var.

Yeni yönetmelik değişikliğinde başvuru sırasında istenen evreaklarda 'Erkek adaylar için ' ibaresi eklendi. Bu düzenleme ile  yeni ilanda kadın bekçi alımının önü açılmış oldu. 

On binlerce kadın aday bu açıklama sonrası yeni bekçi alımını beklemeye başladı. Yeni dönem bekçi alımının 2020 yılının ilk aylarında yapılması bekleniyor. 

YENİ BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com özel haberidir.