EGM Bekçi Alımında Süreç Başlıyor 2019

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine bekçi alımında spor aşaması başlıyor. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar , Polis Akademisi tarafından spor aşamasına alınacak. Peki yeni bekçi alımı ne zaman olacak? Bekçi alımında süreç nasıl işleyecek? Bekçi alımı parkuru nasıl? Kaç saniyede yapılır? İşte bekçi alımına dair son bilgiler.

EGM Bekçi Alımında Süreç Başlıyor 2019

Bekçi alımında süreç bayramdan sonda başlıyor.

Polis Akademisi Başkanlığı ,  81 şehirde görevlendirmek üzere 8 bin bekçi alımı yapacağını duyurdu. En az lie mezunu adaylar arasından başvurularının alınması sonrası yazılı sınav geçen ay yapıldı.

Temmuz ayında yapılan ve 300 bine yakın kişinin katılımı ile gerçekleşen bekçi alımı yazılı sınavının sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra spor ile sözlü mülakat aşamasına geldi. 

Akademi , bekçi olmak isteyen adayları önümüzdeki ay spor aşamasına alacak. Spordan geçen adaylar ise sözlü mülakata girmeye hak kazanacak.

Yazılı sınava itirazlar , sınav sonuçlarının açıklanmasına müteakip 2 gün içinde alındı. Bayramdan sonra itiraz sonuçları Akademi resmi sayfasından yayımlanacak. 

ÖNEMLİ UYARI

Bekçi alımında geçtiğimiz yıl yazılı sonuçlarının açıklanmasının ardından spor mülakatı süreci 15 gün içinde başlamıştı. Bu yıl da yine aynı şekilde sürecin işleyeceği bildirildi. Araya bayram tatilinin girmesi nedeniyle bekçi alıında spor aşaması duyurusunun Ağustos ayının son haftası gelmesi ve FYT aşamasının Eylül ayının ilk haftalarında yapılması bekleniyor.

Spor mülakatına 1 aydan kısa bir süre kalması nedeniyle adaylara önemli uyarılar geldi. Adayların spor çalışmalarına hız vermesi , olabildiğince FYT 'ye hazır olması istendi. 

BEKÇİLİK PARKURU

Bekçi alımında adaylar parkura alınır ve belirtilen saniyeyi geçemeyen adaylar elenir. Parkur hakkında akademiden yapılan açıklamada "Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır." denildi.

Parkur şu şekilde;

SANİYE VE PUANLARI

Parkurda 40 saniye yapan tam puan alır. 41 saniyede 95, 42 saniyede 90, 43 saniyede 85, 44 saniyede 80, 45 saniyede 75, 46 saniyede 70, 47-48 saniyede yapanlara 65, 49-50 saniyede parkuru yapanlara ise 60 puan verilir. 50 saniyenin üstündekiler ise elenir. 

Geçtiğimiz yıl yapılan bekçi alımı spor mülakatında saniyeler yukarıdaki gibi.

SPOR SONRASI SÖZLÜ MÜLAKAT

Spor aşamasını başarı ile geçen adaylar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sözlü mülakata alınır. Sözlü mülakatların Ekim ayında yapılması bekleniyor. 

YENİ BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Yeni bekçi alımı için , mevcut alımın tüm aşamalarının sona ermesi ve adayların eğitime alınması gerekmektedir. Bu nedenle 2019 yılının kalan günlerinde yeni bekçi alımı yapılması beklenmiyor. 

2020 yılının ilk aylarında bekçi alımı yapılacak.

BEKÇİLİK MÜLAKATINA GİRECEKLER VE YENİ İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

BEKÇİ ALIMI SÜRECİNDEN-YENİ ALIMLARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN