EGM Bekçi Alımı Sayısı Arttırıldı 2019

EGM 2019 yılı bekçi alımı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan açıklama geldi. Bakan Soylu açıklamasında bekçi alımı kontenjanının arttırıldığını ifade etti. İşte o açıklama.

EGM Bekçi Alımı Sayısı Arttırıldı 2019

Bekçi alımında sayı arttı.

Bugün Ankara 'da düzenlenen Güvenlik Yönetiminin Dönüşümünde İhtiyaç Duyulan İnsan Kaynaklarının Değerlendirilmesi Çalıştayı 'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada EGM Jandarma ve Sahil Güvenlik personellerine ilişkin son bilgileri paylaştı.

TOPLAM POLİS VE BEKÇİ SAYISI

Bakan Soylu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz sonrası alımlara ağırlık verdik. Yaptığımız personel alımlarını hızlandırdık ve aldığımız personelleri meslek içi eğitimlere aldık. Emniyet teşkilatından 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrasında sadece KHK yoluyla ihraç edilenlerin sayısı yaklaşık 33 bindir.

Gerçekleştirdiğimiz alımlarla bu eksiği kapattık ve artıya geçtik. Şimdiye kadar yaptığımız alımlarla birlikte emniyet hizmetleri sınıfındaki personel sayısı 306 bindir. Bu önemli bir rakamdır. "

BEKÇİLİK

Çarşı ve mahalle bekçiliği konusunda konuşan Bakan Soylu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Personel noktasında attığımız önemli bir adım da Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı oldu.  Kolluğun çeşitlendirilmesi konusunda bu önemli bir adımdır. Mahallelerde asayilin sağlanması için ayrı bir birim kullanma yoluna gittik.

Bizzat sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bir süredir işlevini kaybetmiş olan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği uygulamasını yeniden ihya ettik. 2016 yılından bu yana yeni alımlar yaptık. 19 bin 600 bekçi alımı yaptık ve göreve başlattık. Önceki personellerle birlikte 21 300 'dür. 8 bin 242 arkadaşımızın da alım süreci devam etmekte. 

Bekçilerimize de yeni kolluk anlayışı ile yaklaşacağız. Bekçilere tüm alanlarda eğitimler veriyoruz. "

ALIM SAYISI ARTTI

2019/1 ve 2019/2 kapsamında toplamda 8 bin 187 bekçi alımı için ilan yayınlanmıştı. Bakan Soylu 'nun açıkladığı rakama bakacak olursak , 55 yeni kadronun daha açıldığı ve toplam alım sayısının 8 bin 242 yapıldığı görülüyor.

BEKÇİ ADAYLARI BU SAYFADA

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için  >> TIKLA KATIL

YENİ BEKÇİ ALIMI

Bakan Soylu yeni bekçi alımı konusuna değinmesi. 2019 yılının kalan günlerinde alım planlaması olsaydı açıklama gelmesi gerekiyordu. Buna göre yeni alımın 2020 Şubat ayından önce olması beklenmiyor. 

Yeni bekçi alımı ilanı geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN