EGM 8000 Bekçi Alımı Başvuru Şartları ve 2019 Bekçi Maaşı

8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için geri sayım devam ediyor. İlan Mart ayının ilk haftasında gelecek. Peki bekçi maaşları ne kadar? İşte 2019 yılı bekçi maaşları ve bekçi alımı başvuru şartları.

EGM 8000 Bekçi Alımı Başvuru Şartları ve 2019 Bekçi Maaşı

Polis Akademisi Mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkıyor.

8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için geir sayım devam ederken en çok merak edilen konu, bekçilerin maaşlarının ne kadar olduğu ve bekçi alımı başvuru şartlarının değişip değişmeyeceği konuları oldu. Bu haberimizde bekçilerin 2019 yılı maaşlarına ve bekçi alım ilanının yayımlanma tarihine yer verdik.

SÜLEYMAN SOYLU 'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Mart ayının ilk günlerinde bekçi alımı için ilana çıkacaklarını söyledi. İlan için geri sayımda son günlere girilirken , ilanın Mart ayının ilk haftasında yayımlanması bekleniyor. 

BEKÇİ MAAŞLARI

 İçişleri Bakanlığı bünyesinde 772 sayılı kanuna tabi olarak Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan bekçilerin maaşları, eğitim durumlarına göre değişmektedir. Lise mezunu olan bir bekçi 3 bin 970 TL maaş almaktadır. Lisans ve ön lisans mezunu olan bekçiler ise 4 bin 2 TL maaş almaktadır.

Evli olan ve eşi çalışmayan bekçilere , bunun için ek ödeme yapılır. Eşi çalışmayan bekçiler , maaşlarına ek olarak 248 TL alır. 

Eşi çalışan bekçilere ise ek maaş ödenmez. 72 aydan küçük bir çocuğu bulunan bekçilere her ay ek olarak 58 TL ek ödeme yapılmaktadır. 72 aydan büyük çocuklar için ise 29 TL ek ödeme yapılmaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI DEĞİŞECEK Mİ?

Bekçi alımını bekleyen adaylar, mezuniyet, yaş, askerlik ve ikamet şartlarında değişiklik istiyor. Ancak bu konuda hala bir açıklama ve bir çalışma yok. Mevcut başvuru şartları şu şekilde;

İLAN SAYFASI

Bekçi alım ilanı Polis Akademisi tarafından yayımlanacak. Kamubulteni.com olarak şimdiye kadar bekçi alımı açıklamalarını anbean takipçilerimizle paylaştık. İlan yayımlandığı anda ilk sizin haberiniz olsun istiyorsanız Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin bildirimle haber alarak ilanı kaçırmayın.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN