EGM 8 Bin Bekçi Alımı Hangi İllere Yapılacak? İşte En Fazla Alım Yapılacak İller 2019

Polis Akademisi Başkanlığı 2. dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için önceki gün açıklama geldi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada 8 bin alım yapılacağı ve ilanın Mart ayında yayımlanacağını söyledi. Peki 8 bin bekçi alımı hangi illere yapılacak? İşte detaylar.

EGM 8 Bin Bekçi Alımı Hangi İllere Yapılacak? İşte En Fazla Alım Yapılacak İller 2019

8 bin bekçi alımı için önceki gün açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün katıldığı programda yaptığı açıklamada 8 bin bekçi alımı yapılacağını söyledi. Bekçi alımı açıklamasının yapılmasının ardından en çok merak edilen konu , 2019 yılı bekçi alımının yapılacağı iller oldu. Biz de Kamubulteni.com olarak bekçi alımını bekleyen adaylar için bu haberimizi yazdık.

SÜLEYMAN SOYLU 'NUN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Soylu , önceki gün yaptığı açıklamada yeni dönem bekçi alımında sayının 8 bin olduğunu, bu alımın Mart ayında yapılacağını söyledi. Soylu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bekçimiz bizim geceleyin gözümüz. Eski günlere geri dönmemiz mümkün değil. Bu sayede suçluya alan bırakmayacağız. Sağolsunlar Sn. Cumhurbaşkanımız 'Ben Başımı yastığa koyduğumda bekçinin düdüğünü duymak istiyorum' diyerek vatandaşımızın da başını yastığa koyduğunda bekçi düdüğü duyması yönünde açıkca talimat verdi. Bu uygulamayı yeniden ülkemize kazandırdık. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatından bu yana 9 bin 444 yeni bekçi göreve başladı. 11 bin 382 bekçimiz görev başında. Hali hazırda 8 bin 670 bekçimizin atamaları yapılıyor. 1620 arkadaşımızın sağlık raporu ve güvenlik süreci devam ediyor. Yani 10 bin 300 arkadaşımız Allah nasip ederse, bu ay sonu itibariyle görevlerine Türkiye'nin tüm vilayetlerinde başlayacaktır. İnşallah mart ayı başında 8 bin bekçi alımı için arkadaşlarımızın değerlendirmesiyle ilana çıkıyoruz."

ALIM HANGİ İLLERE YAPILACAK

6 Aralık günü CNN Türk 'e konuk olan Süleyman Soylu, yeni dönem bekçi alımının tüm illere yapılacağını söyledi. Söz konusu açıklama aşağıdaki videoda 1,20,00 'da.

Tüm illere bekçi alımı yapılacak. Önceki alımda "Adana, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Mersin, Mardin, Sakarya, Şırnak, " illerine alım olmamıştı. 1. dönem Bekçi alımında bu illere alım olmadığı için ciddi güvenlik ekdsiği var. Bu nedenle 2. dönem bekçi alımında bu illerde diğer illere nazaran daha  fazla alım olacak.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından alım beklediğiniz illeri yazabilir, bekçi alımını bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYIN

Bekçi alımı ilanı geldiğinde ilk sizin haberiniz olsun istiyorsanız aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN