Bilgi Geldi: EGM 2019/3 ile 8 Bin Bekçi Alımı Yapacak mı?

EGM, en az lise mezunu adaylar arasından bekçi alımına devam edeceğini duyurdu. Sokaklarda huzur ve güven ortamı sağlayan, geceleri uyuşturucu satıcılarına geçit vermeyen , mahallelerin huzurlarını sağlayan bekçilere yenileri eklenecek. Peki EGM yeni bekçi alımı ne zaman olacak? 2019/3 ile yeni bekçi alımı mı yapılacak? İşte detaylar ve son bilgiler.

Bilgi Geldi: EGM 2019/3 ile 8 Bin Bekçi Alımı Yapacak mı?

2019/3  9 bin bekçi alımı mı olacak?

Son günlerde bazı haber siteleri , Polis Akademisi Başkanlığı 'nın 2019/3 bekçi alımı ilanına çıkacağını ve bu alım ile en az lise mezunu adaylar arasından 8 bin alım daha yapılacağını iddia etti. 

Biz de , Kamubulteni.com 'da yoğun şekilde mesaj atan ve 2019 yılında 8 bin bekçi alımı yapılıp yapılmayacağını soran adayların sorularını yanıtlamak üzere bu haberimizi yazdık. 

2019/1 İLE 8 BİN ALIM

Polis Akademisi Başkanlığı , 2019/1 bekçi alımı ilanı ile 81 şehre 8 bin bekçi alımı yaptı. En az lise mezunu adaylar arasından KPSS şartsız yapılan alımda spor aşaması yapıldı ve sıra sözlü mülakatlara geldi.

2019/2 İLE 187 ALIM

Polis Akademisi tarafından , 2019/1 ile eş zamanlı yayınlanan duyuruda İstanbul ile Ankara 'da bulunan köylere 187 bekçi alımı yapılacağına yer verildi. Yine KPSS 'siz ve en az lise mezunu adaylar arasından yapılan alımda spor aşaması geçtiğimiz günlerde başladı.

2019/3 BEKÇİ ALIMI OLACAK MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , geçtiğimiz aylarda (İstanbul 'un tekrar seçimi öncesi 8 bin 187 bekçi alımı başvurusu bittikten sonra) yaptığı açıklamada 8 bin alım yeni bekçi alımı yapılacağını söyledi. Ancak bu açıklama bazı siteler tarafından , 2019 yılının kalan günlerinde ek bir bekçi alımı daha olacak şeklinde algılandı.

Ancak Bakan Soylu , başvuru süreci devam eden 8 bin 187 alıma değindi ve adayların yıl sonuna kadar eğitimlerini tamamlayıp EGM 'de göreve başlayacaklarını belirtti. 

Yeni bekçi alımı için , süreçleri devam eden mevcut alımın sona ermesi ve adayların göreve başlaması gerekmektedir. Zira geçtiğimiz yıl yapılan 10 bin alımda adaylar eğitime başladıktan sonra yeni dönem bekçi alımı ilanı gelmişti.

SÖZLÜ MÜLAKAT VAR

8 bin 187 bekçi alımında ise sözlü mülakatlar henüz yapılması. Ekim ayında yapılması belenen mülakatların sonuçlarının Kasım  ya da Aralık aylarında gelmesi ve adayların yıl sonu gelmeden eğitime alınması bekleniyor. 

Adaylar eğitime alındıktan sonra yeni bekçi alımı için ilan hazırlığı başlayacak. 

Özetle , EGM 'nin yeni bekçi alımının 2020 senesine kalması bekleniyor.

Diğer bekçi adayları ile bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI

Bu yıl yapılan bekçi alımında başvuru şartları şu şekildeydi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • En az 167 cm boyunda olmak,
  • Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.
  • Başvuru yaptığı İL sınırları içerisinde EN AZ BİR YILDIR ikamet ediyor olmak,
  • Askerlik ödevini bitirmiş olmak,
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış  ve 31 yaşından gün almamış  olmak,
  • Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
  • Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,
  • Memuriyete engel bir hali bulunmamak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından değişmesini istediiniz şartları yazabilirsiniz.

EGM BEKÇİ ALIMI DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN