EGM Bekçi Alımında Son Dakika Gelişmesi

EGM yeni dönem bekçi alımı öncesi sağlık yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı. Polis alımı ile birlikte değiştirilen şartlar bekçi alımı için de geçerli olacak. İşte detaylar.

EGM Bekçi Alımında Son Dakika Gelişmesi

EGM 'den önemli haber.

Bekçileri ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada polis alımında renk körlüğü ve diğer hastalıklar için yapılan düzenlemelere yer verildi. Açıklamaya baktığımızda polislik sağlık şartlarındaki düzenlemelere yer verildi.

BEKÇİ ALIMINI BEKLEYEN ADAYLARI DA İLGİLENDİRİYOR

EGM tarafından yapılan açıklama , sadece polis olmak isteyenleri değil bekçi alımına başvuru yapacakları da ilgilendiriyor. Bekçi alımı kılavuzuna baktığımızda  "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak" ifadelerine yer verildi. 

Bekçi alımında da aşağıdaki düzenlemeler yapıldı.

RENK KÖRLÜĞÜ

EGM tarafından yapılan değerlendirmeler sonrası EGM bünyesine yapılacak alımlarda renk körlüğü şartının kaldırılmadığı , yapılan araştırmalar sonrası renk körlüğünün eski sistemdeki gibi devam edeceği bildirildi. 

Renk körlüğünün kaldırılması nedeniyle güvenlik zaafiyeti oluşabileceği bildirildi. 

TIBBEN MÜMKÜN DEĞİL

EGM tarafından yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve hakem hastanelerde görevli “Göz Hastalıkları Uzman Doktorları” ile yapılan görüşmeler sonucunda ise; Kısmi Renk Körlüğünün kendi içerisinde önem sırasına ayrılabilmesinin tıbben mümkün olmadığı kanaati ve görüşü bildirildi." denildi.

BU HASTALIĞI OLANLAR İÇİN İYİ HABER

EGM 'ye yapılacak alımlarda ,  "Anemi, tiroid hastalıkları, safra kesesi polipleri ve taşları, hemanjiom (iyi huylu damar tümörü), cilt altı yabancı cisimler, yüksek frekanstaki işitme kayıpları, atnalı böbrek, böbrek taşları, psikiyatrik tedavi geçmişi gibi birçok konuda polis olmak isteyen vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde iyileştirme yapıldı." ifadelerine yer verildi.

BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

BEKÇİ ALIMI İÇİN HABER OLMASINI İSTEDİĞİNİZ KONULARI BİZE GÖNDERİN

Bekçi alımı için haber yapmamızı istediğiniz konuları kamubulteni.com Twitter adresimize mesaj olarak gönderin sesinizi duyuralım..

Twitter adresimiz için TIKLA KATIL