Bekçi Alımı Sınavı ve Yeni İlan İçin Beklenen Tarih (Çıkmış Sorular)

EGM 8 bin bekçi alımı yazılı sınav için geri sayım sona eriyor. Peki yazılı sınav ne zaman yapılacak? Yeni bekçi alımı ne zaman yapılacak? İşte detaylar ve bekçi alımı yazılı sınavı çıkmış soruları.

Bekçi Alımı Sınavı ve Yeni İlan İçin Beklenen Tarih (Çıkmış Sorular)

8 bin bekçi alımı yazılı sınavı ne zaman? EGM yeni bekçi alımı ne zaman yapılacak?

Polis Akademisi Başkanlığı Mart ayında ilan yayımladı. Yayımlanan ilanda , Türkiye genelinde ve bazı köylere 8 bin 167 bekçi alımı yapılacağına yer verildi. 1 Nisan 2019 tarihine kadar başvurusu alınan bekçi alımına 280 bin civarında aday başvuru yaptı.

Başvuruların alınmasının ardından adaylar geçtiğimiz ay evrak teslimi yaptı. Ön sağlık ile evrak teslimini yapan adaylar , bekçi alımı için yazılı sınavı beklemeye başladı. Bekçi alımında yazılı sınav için geri sayım sürerken  bekçi adayları , yazılı sınavın ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

MEB DUYURACAK

Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bekçi alımı yazılı sınavı yapılmıştı. Yazılı sınav bu yıl da MEB tarafından gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki günlerde yazılı sınav tarihini açıklayacak. 

Sınavın Haziran 'ın son günlerinde ya da Temmuz ayının başında yapılması bekleniyor.

SINAV DETAYLARI

  • Yazılı sınavda adaylara test şeklinde 100 soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmeyecektir.
  • Yazılı sınavda 100 puan üzerinden en az 50 puan alanlar başarılı olacaktır.
  • Yazılı sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır.
  • Yazılı sınavda kopya çekenler veya kopya çekme teşebbüsünde bulunanlar ya da yerine başka bir kimseyi sokanlar hakkında tutanak düzenlenerek sınavı geçersiz sayılacak ve bir daha adaylığa başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca bu kapsamda tespit edilecek ilgililer hakkında adli/idari soruşturma başlatılmak üzere gerekli işlemler yapılacaktır.
  • Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeye hak kazanır.
  • Yazılı sınav tarihleri, sonucu, itiraz ve adayları ilgilendiren diğer iş ve işlemler Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

ÇIKMIŞ SORULAR

Geçtiğimiz yılki bekçi alımında sorulan yazılı sınav soruları pdf şeklinde şu şekilde;

A kitapçığı soru ve cevap anahtarı için tıklayın

B kitapçığı soru ve cevap anahtarı için tıklayın

YENİ ALIM NE ZAMAN OLACAK?

Yeni bekçi alımı bu yıl yapılmayacak. Yazılı sınav ve sözlü sınav aşamalarının yapılması sonrası ancak yeni ilanın önümüzdeki yıl gelmesi bekleniyor. 

BEKÇİ ALIMINI BEKLEYENLER BU SAYFADA

Bekçi alımı yazılı sınavını bekleyenler ve yeni ilanı bekleyen adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

BEKÇİ ALIMI SÜRESİNDEN, YENİ BEKÇİ ALIMINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN