Yerli Otomobilde Tarih Açıklandı

Son dakika haberi: TEKNOFEST 'e katılan Bakan Varank , yerli otomobil ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı.

Yerli Otomobilde Tarih Açıklandı

Yerli otomobilde tarih açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Varank yaptığı açıklamada, "Ülkelerin ihtiyaçlarına göre hangi savunma sanayi ürünlerine yatırım yapacakları ya da hangi savunma sanayi ürünlerini kullanacakları, ülkelerin takdirlerinde. Biz ihtiyaçlarımız doğrultusunda ülkemiz için ne gerekiyorsa o yönde adımlar atıyoruz. Eğer Ruslarla ilgili böyle bir uçakla ilgili adım atmamız gerekirse bundan çekinmeyiz." ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılan Bakan Varank şu ifadeleri kullandı:

"19 tane yarışma var. Savaşan İHA'lardan İnsansız Su Altı Sistemleri'ne, Bilişim Yarışmaları'na kadar. Burada yarışmacılar kendi ürettikleri İHA'ları otonom bir biçimde yani kullanıcı olmadan daha sonra havada yine otonom bir şekilde yakaladıkları diğer İHA'ları yapay zeka teknolojisini de kullanarak onları kitlenmeyi ve daha sonra otonom bir şekilde inmeyi gerçekleştirdikleri parkurlardan oluşan bir yarışma için buradalar. Heyecanı gördünüz biz de heyecanlandık."

Yerli otomobil ile ilgili tarih bilgisi veren Bakan Varan, Aralık ayını işaret etti ve şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyunda çok tartışıldığı için vatandaşlarımızın haklı eleştirileri olabiliyor 'Bu iş çok uzadı.' diye. İnşallah aralık ayında bir prototipin gösterimi durumu var. Aralık ayında bunu başarabilirsek zaten vatandaşlarımızla, gazetecilerimizle kamuoyumuzla bu prototipi paylaşacağız. Yerli otomobil üretimini bir özel ticari girişim olarak 5 firma şu anda yürütüyor. Onlar da kendi planladıkları takvim dahilinde ilerliyorlar. Şu anda o takvimde bir sorun gözükmüyor. Yerli otomobilin Ar-Ge takımı şu anda zaten çalışmalarına devam ediyor ama bildiğiniz gibi Türkiye'nin vizyon projelerinden olan Bilişim Vadisi var ve TOGG, Ar-Ge takımını orada yerleştirmek üzerine bir plan yapıyor. Şu an kurulumlarını yapıyorlar. Ar-Ge faaliyetlerini oradan yapacaklar."

Prototip ne demek: Genel terminoloji ve semantikte belirli bir kategoride ele alınabilecek herhangi bir somut nesne, varlık veya olgunun geri kalanlar için örnek teşkil edebilme vasfına sahip ilk ve en ilkel türevidir.

Prototip, bir ürünün örneğidir. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA