WhatsApp'ta Birden Fazla Güvenlik Açığı

WhatsApp kullanıcıları dikkat: Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Victor Chebyshev yaptığı açıklamada WhatsApp 'ta birden fazla güvenlik açığı olduğunu söyledi.

WhatsApp'ta Birden Fazla Güvenlik Açığı

WhatsApp 'ta güvenlik açığı. 

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma ve görüntülü arama uygulaması WhatsApp 'ta güvenlik açığı.  Uygulamada hem genel hem de özel görüşmelerde gönderilen mesajları değiştirilebilmesine ve manipüle edilmesine izin veren güvenlik açığının tespit edildiği bildirildi.

Kaspersky 'den konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Victor Chebyshev, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'nin dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasını olduğunu hatırlatarak  söz konusu uygulamada bulunan güvenlik açıklarının grup sohbeti katılımcılarının yanlış mesajlarla aşağılanmasına neden olabileceği için çok ciddi nitelikte olduğunu dile getirdi. 

GRUP SOHBETLERİNDE DİKKATLİ OLUN

WhatsApp 'taki güvenlik açıklarının tehlikeli olabileceği bildirilsede kullanıcıların programı kullanmayı bırakacak derecede bir açık olmadığını, her yazılım türünde bu tarz açıkların görülebileceğini belirten Chebyshev, söz konusu açıklarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kullanıcılar grup sohbetlerinde kullanıcılar çok dikkatli olmalıdırlar. Özel bir sohbet sırasında herhangi bir şüphe oluşursa, yazarın kimliğini doğrulayın. WhatsApp güncellemelerinin ne zaman yayınlanacağına ve güvenli kalmak için hemen yeni sürümleri indirdiğine dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz."

BİRDEN FAZLA GÜVENLİK AÇIĞI VAR: BİLGİLER VE MESAJ İÇERİKLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİYOR

Söz konusu açıklarla ilgili açıklama yapan uzmanlar, WhatsApp 'ta birden fazla güvenlik açığı tespit edildiğini ve bu açıkların sadece grup yazışmalarında kullanılan "alıntı" özelliğini etkilediğini savunuyor.

Tespit edilen güvenlik açıkları kullanarak, grup yazışmalarında "alıntı" özelliğini kullanan kullanıcıların, kimlik bilgileri ve mesaj içeriklerinin hackerlar tarafından değiştirilebileceği ileri sürülüyor.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA