Whatsapp'da Flaş Gelişme! Sınırlama Getirildi

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, yanlış haber ve provakasyonlarla mücadele için kullanıcıların mesaj iletme haklarına sınırlama getirdi.

Whatsapp'da Flaş Gelişme! Sınırlama Getirildi

Bundan böyle Whatwsapp kullanıcıları, bir mesajı en fazla 5 kişi ya da gruba aynı anda iletecek.  Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, yanlış bilgilerin yayılmasının önlenmesi amacıyla bugünden itibaren bir mesajın beşten fazla paylaşılamayacağını duyurdu.

Aylık aktif 2 milyara yakın kullanıcısı olan Whatsapp, tüm dünyada geçerli olacak uygulamayı ilk kez 6 ay önce Hindistan'da başlatmıştı. Whatsapp üzerinden yanlış bilgi ve haberler neticesinde linç olaylarının yaşanmasından sonra Whatsapp bu yönde bir karar almıştı. Bugüne kadar Whatsapp'ta kullanıcıların bir mesajı aynı anda 20 kişiye kadar paylaşmasına izin veriliyordu. Uygulamanın kurallarına dair yeni düzenleme, Endonezyanın başkanti Cakarta'da düzenlenen bir etkinlikte Whatsapp'ın politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Grand tarafından duyuruldu.

Duyuruda, "WhatsApp bu testi dikkatle değerlendirdi ve altı aylık bir süre içinde kullanıcı geri bildirimlerini dinledi. İletim sınırlaması dünya çapında iletilen mesajları önemli ölçüde azalttı. Bugünden başlayarak, WhatsApp'ın en son sürümlerindeki tüm kullanıcılar bir kerede yalnızca beş sohbeti iletebilir ve bu da WhatsApp'ın yakın kişilerle özel mesajlaşmaya odaklanmasına yardımcı olur. Kullanıcıların deneyimleri hakkındaki geri bildirimlerini dinlemeye devam edeceğiz ve zaman içinde yayılan viral içeriklere hitaben yeni yöntemler aramaya devam edeceğiz." denildi.