Whatsapp'a Yeni Özellikler

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu Whatsapp, dört yeni özelliğini kullanıcılarının beğenisine sundu. Özelliklerin dağıtımın bölge bölge yapılmasından dolayı kullanıcıların ilgili özelliklere erişimi bazen zaman alabiliyor. Whatsapp'ın uzun süredir üstünde çalıştığı dört yeni özellik hizmete sunuldu. Webtekno isimli internet sayfasında yer alan habere göre, Whatsapp'ın Parmak izi kilidi, ses kayıtlarının otomatik olarak oynatılabilmesi, Facebook'tan Whatsapp etiketi, sık sık iletil

Whatsapp'a Yeni Özellikler

Whatsapp'a Yeni Özellikler Geldi 

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu Whatsapp, dört yeni özelliğini kullanıcılarının beğenisine sundu. Özelliklerin dağıtımın bölge bölge yapılmasından dolayı kullanıcıların ilgili özelliklere erişimi bazen zaman alabiliyor. Whatsapp'ın uzun süredir üstünde çalıştığı dört yeni özellik hizmete sunuldu. Webtekno isimli internet sayfasında yer alan habere göre, Whatsapp'ın Parmak izi kilidi, ses kayıtlarının otomatik olarak oynatılabilmesi, Facebook'tan Whatsapp etiketi, sık sık iletilen mesajlar etiketi gibi yeni özellikleri kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda.

Bazı özellikler bir çok ükede kullanıma girerken, özelliklerin Türkiye'de de kısa süre içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor. Özellikle parmak izi kilidi özelliğini bekleyen Türk kullanıcıları, ilgili özelliğin mesaj gizliliği açısından büyük öneme sahip olduğunu, kişisel mesajların sadece ekran kilidiyle değil, Whatsapp'ın parmak izi kilidiyle de güvenli hale getirilmesinden memnun olduklarını belirtiyor. 

Sık Sık İletilen Mesajlar etiketi  

Sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulama uygulamaları sahte mesajların yayılması konusunda dünyada büyük potansiyele sahip oldu. Durum bu hale gelince, yazılımcılar , sahte mesajların kısa sürede yayılabilmesinin önüne geçmesi için yeni bir özelliği hizmete sunmaya başladı. İlgili özellikle beraber bundan sonra iletilen mesajlarda yeni bir etiket bulunacak ve ilgili mesajın bir çok kişiye ulaştırıldığı uyarısıyla karşılaşacak. Bu sayede kullanıcılar , kendisine gelen mesajın özel bir mesaj olmadığını daha kolay kavrayabilecek. Phishing denilen yöntem, siber korsanların en sık kullandığı yöntemlerden birisi haline geldi. e posta ve sosyal medya üzerinden kullanıcılara gönderilen yanıltıcı mesajlar ile sahte sitelere giriş sağlanıyor, bu sitelerden de kişisel bilgilerin çalınması, pc'deki verilerin süresiz erişime açılması gibi şeyler yaşanabiliyor.