WhatsApp'a Parmak İzi Özelliği Geldi-İşte Parmak İzi Kilidi Açma

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'a parmak izi ile giriş özelliği geldi. İşte WhatsApp 'ta parmak izi ile giriş özelliği.

WhatsApp'a Parmak İzi Özelliği Geldi-İşte Parmak İzi Kilidi Açma

WhatsApp 'a parmak izi ile giriş özelliği geldi.

Popüler mesajlaşma ve görüntülü arama uygulaması WhatsApp, uzun süredir konuşulan parmak izi özelliğini beta sürümünde kullanıcılarına sundu.

Her geçen gün kullanıcı sayısını arttıran , milyarlarca kişinin kullandığı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı sayısının hızlı artışı sonrası güvenliğin arttırılması için yeni önlemleri alıyor. 

Şirket , uzun süredir üstünde çalıştığı parmak izi ile giriş özelliğini beta sürümünde aktif hale getirdi. 

PARMAK İZİ İLE WHATSAPP 'A GİRİŞ ÖZELLİĞİ NASIL AÇILIR?

https://play.google.com/apps/testing/com.whatsapp

Yukarıdaki linki kopyalayıp yeni sekmede açabilir ve WhatsApp beta sürümünü Android  telefonunuza indirebilirsiniz. 

İndirdikten sonra parmak izi özelliğini aşağıdaki adımları izleyerek açabilirsiniz.  

Eğer zaten WhatsApp Beta kullanıcısıysanız, uygulamanız otomatik olarak güncellenecek ve parmak izi özelliği aktif hale gelecektir. Eğer güncel değilse play store 'ye giriş yaparak uygulamanızın güncel olup olmadığına bakabilirsiniz. 

Parmak izi ile WhatsApp 'a giriş özelliğini aktif hale getirmek için WhatsApp 'a girin ve üstte bulunan Ayarlar kısmına tıklayın. Daha sonra Hesap , oradan da Gizlilik kısmına girin. Bu adımları izledikten sonra sayfanın en altından Parmak izi kilidi menüsüne girin.

Daha sonra ise 'Parmak iziyle aç' seçeneğini aktif hale getirin. Aktif hale getirdiğinizde parmak izinizi uygulamaya tanıtmanız istenecektir. Parmak izinizi bir defaya mahsus uygulamaya okutun ve kaydedin. Daha sonra aşağıdaki gibi bir menü karşınıza çıkacak.

Parmak izinizi tanıttıktan sonra artık WhatsApp 'a grişte parmak izi istenecektir. Sizin parmak iziniz olmadan artık kimse WhatsApp 'a giriş yapamayacak. 

Parmak izi menüsünden, uygulamanın kullandıktan ne kadar sonra kilitleneceğini seçebilirsiniz. Aynı zamanda bildirimlerde içeriği göster kısmını kapatarak, bildirim panelinde göndericinin adı ve mesajın içeriği gibi bilgileri de gizleyebilirsiniz.

Parmak izi özelliği sadece WhatsApp Beta sürümüne eklendi. Kısa süre sonra tüm Android ve İOS işletim sistemli telefonlarda olacak.

Peki sizce bu özellik iyi mi oldu kötü mü oldu? Yorum kısmı aşağıda.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA