WhatsApp'a Flaş Özellik: Artık..

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'a yeni bir özellik geliyor. Yeni gelen özellik ile artık gruplara katılma isteğe bağlı olacak.

WhatsApp'a Flaş Özellik: Artık..

WhatsApp gruplara özellik geldi.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'a beklenen özellik geldi. Yapılan son güncelleme ile birlikte yetkililerin aylar önce duyurduğu Grup Gizlilik ayarlarını beraberinde getirdi. 

Her gün yeni bir özellik getiren WhatsApp, bu özelliklerle kullanıcılarına daha iyi hizmet vermeyi hedefliyor. Son günlerde karanlık mod üzerinde çalışmalarda bulunan ekip, bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. 

Yapılan son güncelleme ile WhatsApp geliştirici ekip , Gizlilik menüsünü baştan aşağıya yeniliyor. WhatsApp, bu güncelleme ile birlikte gizlilik ayarlarını düzenleyecek.

Aylar önce duyurulan bu özellik ile birlikte WhatsApp 'ta Ayarlar kısmında Gizlilik kısmında   "Grup Gizliliği" isminde bir özellik eklemesi yapılacak. Bu yeni özellik için için çalışmalar sona erdi. Çalışmaların sona ermesi ile ilk görüntüler ortaya çıktı.

Bu yeni özellik ile birlikte WhatsApp kullanıcıları , gruplara katılıp katılmayacaklarını kendileri belirleyecek.

Bu yeni güncelleme ile artık kullanıcılar , istemedikleri grupa katılmayacaklar. Ayar menüzünden bu ayarı aktif hale getirecekler , Özelliğin Beta sürümünden sonra tüm sürümlerde açılması ile birlikte artık gruplara katılım istek ile olacak.;

Örnek vermek gerekirse bir kişi, Grup Gizlilik Ayarları menüsünde  Herkes seçeneğini işaretlerse , bu kişi diğer herkes tarafından gruplara otomatik şekilde alınabilecek. 

Eer bu menüde Kişilerim seçeneğini aktif hale getirirseniz sadece arkadaşlarınız sizi gruplara alabilir. Kişilerim Dışında seçeneğinde ise tüketiciler, belirli kişi veya numaraları dışlayabilecekler. 

Şuanda geliştirme aşamasında olan bu özelliğin kısa sürede tüm sürümlerde kullanıcılara sunulacağı bildirildi.