WhatApp'a 3 Yeni Özellik

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'ta 3 önemli değişiklik yapılacak. Beta sürümü ile kullanıma başlanan yeni değişikliklerin detayları haberimizde.

WhatApp'a 3 Yeni Özellik

WhatsApp 'ta yeni değişiklik.

Birkaç gün önce WhatsApp, Android 2,19,106 beta sürümü için yeni bir özelliği kullanıma sundu. 

DOODLE İÇİN YENİ ARAYÜZ

Etiket, emoji, metin ve kalemle çizme gibi düzenleme ekranının bir parçası olan Doodle ekranı için yeni bir arayüz tasarımı yayınlayan popüler mesajlaşma ve görüntülü arama uygulaması WhatsApp, çıkartmaları ve emojileri farklı sekmelere taşıyıp, etiketleri de sık kullanılanlar ve kategorilere göre gruplandırma yoluna gitti.

ARAMA DESTEĞİ DE YERLEŞTİRİLDİ

Dünya üzerinde en çok kullanılan uygulamalardan olan WhatsApp, bunun yanı sıra kullanıcıların çıkartma veya emoji bulmalarını kolaylaştırmak  amacıyla  arama desteğini de söz konusu arayüzün içine yerleştirdi. Şirket, aynı zamanda kullanıcıların ekran görüntüsü almasını da engellemeyi amaçlıyor.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA ENGELLENECEK

WhatsApp, yakın zamanda  yayınlayacağı yeni güncelleme ile biyometrik kimlik doğrulaması etkin olduğunda, kullanıcıların sohbette ekran görüntüsü almalarına izin vermeyecek. Şirket, bu özellik ile uygulamayı daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor. Yeni güncellemenin yürülüğe girmesi ile birlikte artık ekran görüntüsü alınmayacak.

WHATSAPP 'A PARMAK İZİ

WhatsApp, parmak izi ile kilit özelliğini beta uygulamasına eklese de şu anda bu özellik, uygulama içinde devre dışı olduğundan kullanıcılar tarafından kullanılamıyor. Bütün kullanıcılar için yayınlandığında parmak izi ile WhatsApp 'a giriş yapılabilecek.

PARMAK İZİ TANIMLAMA NASIL OLACAK?

Söz konusu yeni özellik kullanıma girdiğinde kullanıcılar , Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Kilidi Açmak için Parmak İzini Kullan seçeneğine giderek parmak izi özelliğini aktif hale getirecek ve parmak izi alınmadan WhatsApp uygulamasına erişim olmayacak. 

MEMUR ALIMI HABERLERİ İÇİN TIKLA

Kamubulteni.com | Ankara