Türkiye'ye Siber Saldırı-Türk Telekom'dan Flaş Açıklama

Türk Telekom tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye 'ye yönelik siber saldırı düzenlendiğine yer verildi.

Türkiye'ye Siber Saldırı-Türk Telekom'dan Flaş Açıklama

Son dakika : Türk Telekom 'a siber saldırı.

Önceki günden bu yana Türkiye genelinde bir şebeke ve internet sorunu var. Sorun yaşayan vatandaşlar ise internet üzerinde bu konuyu araştırmaya başladı. 

Türk Telekom tarafından konu ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Türkiye 'ye siber saldırı düzenlendiğine yer verildi. Dünya genelinde yaşanan siber saldırılardan en çok Türkiye 'nin etkilendiğinin belirtildiği açıklamada Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç , bu saldırıdan birçok kuruluşun hatta devletlerin etkilendini söyledi. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye 'nin telekomünikasyon devi  Türk Telekom 'un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur. 

Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir.  Diğer operatör ve servis sağlayıcılarını da etkilemiş olan saldırıya karşı bu kuruluşlar da bildiğimiz kadarıyla gereken çalışmaları yürütmektedirler. 

Benzer durumlar her zaman olabilir. Önemli olan buna karşı hazırlıklı olmaktır. Türk Telekom'un her türden saldırıya karşı savunma sistemi sağlamdır…  Vatandaşlarımızın iletişim teknolojilerinden huzur içinde yararlanması birinci önceliğimizdir."

ABD VE RUSYA 'DAN

Konu ile ilgili yapılan açıklamada saldırıların Rusya ve ABD kaynaklı olduğu bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA