Türkiye'den Facebook Hakkında Flaş Karar!

Türkiye'den Facebook'a 'Veri ihlali' gerekçesiyle ceza geldi.

Türkiye'den Facebook Hakkında Flaş Karar!

Kişisel verileri koruma kurulu, 'Veri ihlali' yapıldığı gerekçesiyle Facebok'a 1 milyon 650 bin lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. 

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, internet üzerinden Facebook Mühendislik direktörü Tomer Bar'ın kullanıcı fotoğraflşarına erişim için üçüncü taraf uygulamalarına müsade eden bir fotoğraf 'Api hatası' keşfedildiğini açıklaması üzerine, veri ihlalinin olup olmadığına dair resen inceleme başlatmıştı. İnceleme neticesinde, hatanın 13-25 Eylül 2018 tarihinde 12 gün boyunca gerçekleştirdiğini belirleyen kurul, hataya zamanında müdahale yapılmadığını, bu konuda teknik ve idari tedbirlerin alınmasında eksikliklerin yaşandığını belirledi. Facebook'un kendi platformundaki veri akışını kontrol etme noktasında sıkıntılar yaşandığına dair görüş birliğine varan Kurul Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12. maddesinde yer alan veri güvenliğine ilişkin hükümlerin ihlal edildiğine karar vererek, Facebook'u 1 milyon 100 bin lira idari para cezasına çarptırdı.

Kurul , "İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi halinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurula bildirir" hükmünü de hatırlatarak, veri ihlali sebebiyle gerekli bildirimde bulunulmaması sebebiyle Facebook'a 550 bin lira idari para cezası verilmesine de karar verdi.