Kenan Sofuoğlu F-16, THY Uçağı ve Formula 1 Aracı ile Yarıştı

TEKNOFES'te beklenen yarış önceki gün gerçekleşti. F-16 savaş uçağı, THY uçağı, lüks araba, formula 1 aracı ve Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı motosiklet piste çıktı.

Kenan Sofuoğlu F-16, THY Uçağı ve Formula 1 Aracı ile Yarıştı

Beklenen yarış gerçekleşti ve bir F-16, bir THY yolcu jeti, Galabet bir adet Formula 1, 3 adet son model lüks spor arabası ve Kenan Sofuoğlu 'nun yönetimindeki motosiklet yarış için piste çıktı.

Dünya Süpersort şampiyonu Kenan Sofuoğlu, merakla beklenen yarış öncesi yaptığı açıklamada, "Selçuk Bey bizi buraya davet ettiğinde kendisine, motosiklet, F-16 uçağı ve formula 1 aracını yarıştırabileceğimizi söylemiştim. Bugün zor bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Dün yaptığımız deneme yarışında da çok yakın bir sonuç çıkmıştı. Yarış kariyerimi sonlandırsam da hız tutkum sonlanmış değil. Dün 330 kilometre hıza çıktım" dedi.

Sofuoğlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Özellikle burada Türkiye'nin ses getirecek işler yaptığını dünyaya gösterebilmekten dolayı onur ve gurur duyuyorum. Tabiki bu yarış çok farklı bir yarış. Buradaki bir amacımız da gösteri yapmak."

İşte Yarışma...

KENAN SOFUOĞLU GALİP

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport Şampiyonu  Kenan Sofuoğlu, nefes kesen yarışmadan şampiyon olarak ayrıldı. Sofuoğlu 2nun kullandığı "Kawasaki H2R model motosiklet, Formula 1 aracı, spor araçlar, Solotürk F-16 uçağı ve bir iş jeti" için aynı anda start aldı ve havalimanının pistinde yapılan ve 400 metrelik mesafeyi motosikteliyle Kenan Sofuoğlu, 9,43 saniyelik derecesiyle birinci bitirdi.

Kamubulteni.com  | Ankara