İşte 800 Kiloluk Dünyanın En Büyük Kuşu-

Dünyanın en büyük kuşu değişti. Yapılan yeni araştırmalar, Vorombe titan'ın, dünyanın en büyük kuşu olarak bilinen daha büyük bir kuş olduğunu ortaya çıkardı.

İşte 800 Kiloluk Dünyanın En Büyük Kuşu-

"Science Daily" adlı internet sayfasında yer alan haberde, Londra Zooloji Enstitüsü araştırmacıları tarafından yıllar boyunca devam eden derin ve ayrıntılı araştırmalar sonucunda dünyanın en büyük kuşunun "Vorombe titan" (Malgaşça ve Yunancada 'büyük kuş' anlamına gelmektedir) ismini verdikleri 3 metre boyunda olan ve toplamda 800 kilogram ağırlığında olan nesli tükenmiş bir canlı olduğunu belirledi.

Bugüne kadar Madagaskar 'da yaşamış olan ve 400 kilogram ağırlığında olan, fil kuşları olarak bilienen türün, dünyanın en büyük kuş türü olduğu sanılırken, yeni araştırmalar için düğmeye basılmış ve Londra Zooloji Enstitüsü yeni verilere ulaşmıştı. Yapılan yeni araştırmalar sonucu, dünyanın en büyük kuşunun yine Madagaskar 'da yaşamış ve nesli yıllar önce tükenmiş olan 800 kilogram ağırlığında bir kuş türü olduğu tespit edildi.

Londra Zooloji Enstitüsü bünyesinde çalışmakta olan ve yapılan bu araştırmanın baş yazarı olan James Hansford, Vorombe titan'ın Madagaskar'da bin 200 yıl öncesine kadar yaşadığını ifade ederek, bu büyük kuşun diğer kuşlar gibi bitki, meyve, tohum ve yaprakla beslendiğini sözlerine ekledi.

Araştırmanın sonuçları "Royal Society Open Science" dergisinde yayımlanarak dünyaya duyruldu.

Kamubulteni.com  | Ankara