İnternet Faturalarına Büyük Zam Yolda-İşte O Rakam

Son dakika haberi: TT', diğer operatörlere sunduğu toptan hat kiralama bedeline fahiş bir zam yaptı. Bu zammın önümüzdeki aylarda faturalara ciddi şekilde yansıması bekleniyor.

İnternet Faturalarına Büyük Zam Yolda-İşte O Rakam

Son dakika: İnternet paketi fiyatlarına yüksek zamlar geliyor.

Türk Telekom, Adil Kullanım Kotası olmadan internet kullanımı için ilk adımını attı ve geçtiğimiz gün AKK'siz internet paketi fiyatlarını açıkladı. Açıklanan fahiş fiyatlar, kullanıcıları adeta isyan ettirdi. Bu açıklamanın ardından yeni bir hamle geldi ve Türk Telekom, diğer operatörlere sunduğu toptan hat kiralama bedelini de yüzde 66 oranında arttırdı.

Söz konusu karar, BTK 'ya sunuldu. BTK bunu onaylarsa önümüzdeki aylarda fahiş internet faturaları gelecek.

Sözcü Gazetesi 'nde yer alan habere göre, TurkNet Bireysel İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinan Durmuş önemli açıklamalarda bulundu. Türk Telekom 'un yeni hat kiralama bedellerini eski müşterileri için düşük hızda yüzde 66, yüksek hızda ise yüzde 4.6 artırdığını belirten Durmuş, "Üzerine vergileri de koyunca operatörlerin yapacakları zam oranı bu rakamların çok daha üzerinde olacak" ifadelerini kullandı.

Durmuş açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Alternatif operatörün 16 Mbps hızındaki internet için KDV dahil Türk Telekom'a vereceği para 43 TL civarında. Satarken hiç kar etmese, başka hiçbir masrafı olmasa bile 58 TL'ye satması gerekiyor. Ancak satış, destek, altyapı masraflarını ve yüzde 25.5 KDV ve Özel İletişim Vergisi'ni koyarsanız vatandaşa satışı 80 TL'yi bulur. Bu da yüzde 86 zam demek"

Kamubulteni.com  | Ankara