İnstagram'a Yeni Özellik Geldi-İşte Gönderi ve Hikaye Zamanlama Yöntemi

Sosyal medya devi İnstagram 'dan bir açıklama geldi. Yapılan güncelleme sonrası gelen açıklamada İnstagram 'a flaş yeni özelliğin geldiği bildirildi.

İnstagram'a Yeni Özellik Geldi-İşte Gönderi ve Hikaye Zamanlama Yöntemi

İnstagram 'a bomba özellik geldi.

Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya platformu olan İnstagram 'a flaş özellik geldi. Yapılan son güncelleme ile İnstagram 'a eklenen özellikler , gelen yenilikler arasında en dikkat çekeni gönderi planlama özelliği oldu. 

İnstagram 'da kişisel hesabı olan kullanıcılardan daha çok iş için kullananları sevindiren yeni güncelleme , sosyal medya devi Facebook'un Uluslararası Yayın Sözleşmesi (IBC) kapsamında dünya kamuoyuna açıklandı.

Dünyaya açıklanan güncelleme sonrası yeni özellikler kullanıcılara sunuldu. Artık İnstagaram üzerinden yapılan paylaşımlar zamanlanabilecek ve ileri bir saat ya da tarihte otomatik olarak yayına alınacak.

Peki İnstagram gönderi zamanlama özelliği nasıl kullanılacak? İnstagram kullanıcılarının güncelleme sonrası en çok araştırdığı konu bu oldu. İşte İnstagram gönderi planlama özelliğinin kullanımı:

Öncelikle Facebook İçerik Stüdyo 'suna kayıtlı olmanız gerekiyor. Kayıtlı değilseniz İçerik Stüdyosu sayfasına giderek kayıt oluşturabilirsiniz.

Kaydınızı oluşturduktan sonra  sayfanızı açıp, "Gönderi Oluştur" seçeneğine tıklayın.

Karşınıza çıkan ekranda "Zamanla" seçeneğini göreceksiniz.  Zamanla yazan yere tıklayın. Daha sonra gönderinizin paylaşılmasını istediğiniz tarih ile saati seçerek gönderi planlamasını yapabilir , paylaşımlarınızın ileri saatlerde İnstagram tarafından otomatik olarak yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Hikaye zamanlamak için üçüncü parti uygulamalar kullanmak zorundayız.

Later isimli bir uygulama, hikaye paylaşımı için oldukça zaman harcayan kişilere çok faydalı olacak özellikler sunuyor. Bilgisayarınızdan kontrol edebileceğiniz uygulama, telefonunuz ile senkronize şekilde işliyor. Paylaşacağınız storyleri düzenlemenize, planlamanıza ve hatta zaman ayarı yapabilmenize yardımcı olan bu uygulama, önceden belirteceğiniz zaman dilimi geldiğinde, sizlere paylaşımınızı yapmanızı da hatırlatıyor. Uygulamanın kullanım detaylarını sizin için derledik.

İnstagram sayfamız için TIKLAYIN