İnceleme Başladı, Facebook Kapatılacak Mı?

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Facebook ile ilgili kişisel verilerin güvenliği konusunda inceleme başlattı.

İnceleme Başladı, Facebook Kapatılacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde 50 milyon kullanıcının verilerinin çalındığı yönündeki haberlerle gündeme gelen, daha önce de veri gizliliği ihlali nedeniyle başı sık sık derde giren Facebook , Türkiye'deki kullanıcıların güvenliğini sağlayıp sağlamadığı konusunda denetlenecek.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir, daha önce Facebook hakkında başlatılan ön inceleme sürecinin genişleterek devam edeceğini vurgulayarak, "Ancak son günlerde basına yansıyan Facebook'la ilgili bazı yeni veri güvenliği ihlali iddiaları nedeniyle söz konusu incelemenin kapsamı bu iddiaları da kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Türk vatandaşlarının kişisel verilerinin siber ortamlarda korunması ve güvenliğinin sağlanması için gerekli çalışmalar Kişisel Verileri Koruma Kurulunca hassasiyetle yürütülmektedir." şeklinde konuştu. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, kendisine tanınan haklar doğrultusunda internet sitelerinde uygun veri işleme faaliyeti olmaması halinde idari para cezası ve siteyi kapatma cezası uygulayabiliyor.  

Bilir, Facebook ile ilgili başlatılan süreçte, ihlale rastlanılması durumunda ceza verilebileceğini belirterek, "Siber ortamda Türk vatandaşlarının kişisel verisi uluslararası standartlara uygun olarak korunmaktadır. İnceleme kapsamında vatandaşlarımızın kişisel verilerinin işlenmesinde hukuka uygun olmayan durumları tespit etmemiz halinde kanundaki yaptırımlar uygulanacaktır."