Harekat Sonrası Volkswagen'den Flaş Karar

Türkiye terörü vurdukça AB'den ve ABD 'den ses geliyor. Alman otomotiv devi Volkswagen'ın :Türkiye 'de kurmayı planladığı fabrika hakkında son dakika haberi. Alman ekonomi gazetesinde yer alan habere göre erteleme kararı alındığı bildirildi.

Harekat Sonrası Volkswagen'den Flaş Karar

Son dakika : Volkswagen fabrikası hakkında flaş karar.

Deutsche Welle Türkçe' de son dakika olarak yer alan haberde  Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, otomotiv devi Volkswagen'ın Türkiye 'ye kuracağı yeni fabrika ile ilgili erteleme kararı aldığı bildirildi. İlk etapta 4 bin kişinin istihdam edileceği yeni fabrikanın kurulmasının, Suriye'de yürütülen askeri operasyon nedeniyle ertelediğine yer verildi.

Gazetenin, şirketin yönetim kurulu ve teftiş kurulundan bazı isimlere dayandırdığı habere göre  daha düşük maliyetler olması, daha fazla ciro imkanı sağlayacak olması gibi nedenlerden dolayı fabrikanın Türkiye 'de kurulması kararı alındığı , ancak  geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Suriye'nin kuzey doğusundaki terör unsurlarına yönelik başlatılan askeri harekatın durumu tamamen değiştirdiği ve "Bu koşullar altında Türkiye için oylama yapılamayacağı" görüşünün ağır bastığı bildirildi.

Söz konusu haberde fabrika için bir milyar Euro 'yu geçen yatırım planlamasının yapıldığı , şartların kesinleştirilmemesindne ve imaj kaybı yaşanmasından çekinildiği bildirildi. 

FABRİKA YERİ DEĞİŞMEYECEK

Şirket sözcüsü, Alman Ekonomi Gazetesi Handelsblatt 'a yaptığı açıklamada, yeni fabrikanın yeri ile ilgili kararın nihai aşamada olduğunu belirterek 'durumu endişeyle izlediklerini' ifade etti ve fabrikanın kurulacağı yerin değişmeyeceğini ifade etti.

KARARDAN DÖNMEK İSTEMİYORLAR

Gazetede yer alan haberde şirket, ekonomik açıdan markanın Passat ve Superb modellerinin üretimi için Türkiye üzerinde karar kılındığını ve şirketin bu karardan dönmek istemediğini de belirtti.

Handelsblatt 'a konuşan şirket yetkilileri, fabrika için yer seçiminde değişiklik beklemediklerini de sözlerine ekledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA